Mainos

Kittilän kultakenttä myytiin Lappiin

Kittilässä sijaitsevan Suurikuusikon kultaesiintymän tutkimus- ja kaivosoikeudet on myönnetty ruotsalaiselle Riddanhyttan Resources Ab:lle. Oikeudet myönsi kauppa- ja teollisuusministeriö. Esiintymän tutkimisesta ja hyödyntämisestä kilpaili vain kaksi yhtiötä, ruotsalaisyhtiön ohella suomalainen Endomines Oy.

Geologian tutkimuskeskuksen aiemmin tekemien tutkimusten perusteella Suurikuusikon esiintymän arvioidaan sisältävän puolitoista miljoonaa tonnia kultapitoista malmia. Kultapitoisuus tonnissa vaihtelee vajaan kahden ja lähes yhdeksän gramman välillä.

KTM:n kanssa tekemänsä sopimuksen mukaisesti Riddanhyttan aloittaa kultaesiintymän tarkemmat tutkimukset. Näiden tutkimusten perusteella tehdään kannattavuusselvitykset, minkä jälkeen yhtiö vasta päättää kaivostoiminnan aloittamisesta.

Suurikuusikko sijaitsee vain parinkymmenen kilometrin päässä toisesta kiinnostavasta kultaesiintymästä, Iso-Kuotkosta. Iso-Kuotko on edelleen GTK:n valtaus, eikä kaivoksen avaamista sinne ole pidetty nykyisellä kullan hinnalla kannattavana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.