Mainos

Kitti tanssii pienen jutun

Inhimillinen läsnäolo on omaperäisen tanssija-koreografin tavoitteena uudessa teoksessa.

Tanssija, koreografi Tommi Kitin uutuus on nimeltään Pienen näyttämön juttu. Teos saa ensi-iltansa ylihuomenna Zodiakin näyttämöllä Kaapelitehtaalla Helsingissä. Kitti on tunnettu nykytanssimme omaperäisenä tekijänä. Hänen edellinen työnsä Väärä sävellaji nähtiin Zodiakin ohjelmistossa vuosi sitten.

Pienen näyttämön juttu ilmaisee nimensä mukaan tekijän asennetta esittävän taiteen tuotantotapaa kohtaan. Uudessa teoksessa koreografi hakee tanssiin sellaista inhimillistä läsnäoloa, jota ei tavoita suurella näyttämöllä. Teoksen intialaissävytteinen äänimaailma on Eero Hämeenniemen säveltämää. Esittäjänä on Nada-yhtye.

1970-luvun alussa tanssiuransa aloittanut Kitti työskentelee edelleen niin tanssijana, koreografina kuin tanssipedagogina. Taiteilijaprofessorina hän oli vuosina 1993-1998. Hän vastaanotti viime vuonna Pro Finlandian ansioistaan tanssin parissa. Kitti perusti tanssiryhmänsä Tommi Kitti & Co:n vuonna 2000. Ryhmän tanssijoina ovat asemansa vakiinnuttaneet tanssijat Satu Halttunen, Virpi Juntti, Mammu Rankanen, Valtteri Raekallio ja Inka Tiitinen.

Pienen näyttämön juttu on Zodiakin ohjelmistossa huhtikuun alkuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.