Mainos

Kiteen karkuripapukaija päihitti kanahaukan

Papukaija löylytti henkitoreisiin taivaalta hävittäjän lailla kimppuunsa syöksyneen kanahaukan alkuviikosta Kiteellä.

Jaska-papukaijan omistaja joutui lopettamaan viimeisiään vedelleen haukan. Pari viikkoa sitten Jaska karkasi, ja isäntä sai sen kiinni vasta kaadettuaan suuren kotikoivun. -Ottelu kesti vain 4-5 sekuntia. Mennessäni apuun Jaska käveli jo minua vastaan, linnun omistaja Jussi Silvennoinen kertoi. Haukan hyökätessä papukaija istui ulkona orrellaan, ja Jenkki-Jussina paremmin tunnettu Silvennoinen nosti perunaa.

Tänä kesänä Jaska on karannut jo kaksi kertaa. Pari viikkoa sitten lintua yritti ottaa kiinni myös Kiteen palokunta. Papukaija oli kuitenkin eri mieltä kiinniottajiensa kanssa ja lensi läheiseen metsään. Parin päivän jälkeen lintu palasi kotikoivuun. -No, metsää kasvaa, Silvennoinen tuumi papukaijaansa kiinni ottaessaan. Hän kaatoi suuren kotikoivun, jossa lintu istui. Puun kaatuessa Jaska säilyi vahingoittumattomana, ja haavimiehet ottivat sen kiinni. Siipien leikkaamisen vuoksi lintu ei tämän jälkeen ole karkaillut. -Linnun kiinniotto onnistui jekun avulla. Sidoimme kaadettavan puun paksusta oksasta köyden toiseen puuhun. Kaadettavan puun pyörähtäessä papukaija ei onnistunut hyppäämän lentoon, Silvennoinen kertoi. Samassa rytäkässä kuitenkin kaatui köyden toisessakin päässä ollut koivu ja pari muuta puuta.

Jenkki-Jussi ja Jaska elelevät kahdestaan maatilalla. Saunailtoina Jaska ennättäytyy lauteille jo ennen isäntäänsä ja ottaa yhtä kovat löylyt kuin tämäkin. -Käymme suihkussa ja sen jälkeen Jaska menee orrelleen odottelemaan kuivaamistaan, Silvennoinen kuvaili. Jaskalle kelpaa myös saunakalja, ja aamupalaa kaverukset syövät samalta lautaselta. Silvennoinen on hankkinut papukaijansa Amazonjoen varresta Brasiliasta. Nyt 9-vuotias Jaska eleli isäntänsä kanssa Yhdysvalloissa ennen Suomeen tuloaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.