"Kissamme on salakavalasti syönyt mieheni alusvaatteita" – lue hauskat kertomukset!

Lemmikit ovat ihania, hurmaavia ja riemastuttavia tapauksia – mutta joskus myös aikamoisia riiviöitä! Suomalaiset lemmikinomistajat kertoivat, millaisia riiviötekoja heidän lemmikkinsä ovat keksineet.

Tassuklubi-sivusto halusi kuulla fiksun pikku riiviön eli Latz-kissan syntymäpäivien kunniaksi, millaisia riemastuttavia riiviötekoja suomalaisten lemmikit ovat keksineet omistajien pään menoksi aiheuttaen naurua ja riemua.

Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoi lemmikkinsä olevan erittäin huomionhakuinen tapaus, joka oli valmis tekemään kaikkensa, että huomio olisi taattu. Huomiota metsästettiin muun muassa tihutöillä, kovalla äänellä ja yöllisillä herättelyillä.

TOP 6: Riiviömäinen lemmikkini..

1. On erittäin huomionhakuinen (38 prosenttia)

2. Osaa ovelia temppuja (16 prosenttia)

3. On oikea ahmatti (14 prosenttia)

4. Osaa olla kuriton (11 prosenttia)

5. On pikku tuholainen (11 prosenttia)

6. On äänekäs (10 prosenttia)

Tällaisia riiviötekoja suomalaisten lemmikit ovat keksineet: lue hauskat tarinat!

Yönälkä

"Pullea kissani on pääasiassa nälkäisin yöllä. Parhaat keinot ruokakupin täydennykseen tulevat kunnon läimäytyksellä emäntää nassuun, tai mikä on vielä tehokkaampaa, hiusten nuolemisella. Pienet uhkaukset voivat tepsiä myös: kunnon kehräys, jonka lisäksi emäntä voi aistia joko hitaasti nousevan tassun taikka kielen lipomisen. Ennemmin tai myöhemmin kaivattua liikehdintää kissan kannalta tapahtuu. Hetkittäin myös pahalta kuulostavan manailun myötä: nimittäin ruokakuppi voi olla myös täysi ja emännän tehtäväksi jää osoittaminen sormella ruokakuppiin ja lausahtaminen: "Katsohan, tuossa on ruokaa". Tämän jälkeen sitten ruoka maistuukin mukavasti kissalle."

Käkätystä

"Nuorimmainen kissani Tofu on kova poika juttelemaan! Herättyäni tai kotiin tultuani "puhelee" kanssani pitkät jutut! Siitä hassu kissa, että se on nyt noin 1,5-vuotias, ja olen kuullut hänen varsinaisesti naukuvat ainoastaan kerran. Kaikki muut äänet ovat kimitystä, käkätystä ja puhemaista, pitkääkin "tarinaa" sisältävää ääntelyä."

Herätys!

"Koirani on oikea neropatti, sillä se osaa vetää verhot pois ikkunan edestä. Varsinkin aurinkoisina aamuina, kun koira tahtoo jo lenkille ja emäntä puolestaan nukkua, alkavat makkarin verhot liikkua ja auringonvalo osuu nukkuvaa silmiin.. ei siinä sitten enää nukuta. Mistä lie moisen oppinut!"

Alusvaatteiden ja pehmolelujen popsija

"2-vuotias kissamme on salakavalasti syönyt miehen urheilu- ja alusvaatteita ja amputoinut tytön rakkailta pehmoleluilta jalkoja, jne. Emme ole saaneet sitä itse teossa kiinni, mutta joskus se istuu löytämänsä vaatekappaleen luona leuat auki jumittuneena ja syyllisen näköisenä. Jouluna se söi joulukuusen palloja ja lahjanaruja."

Paukuttelija

"Sisäkissani on välillä tylsistynyt ja haluaa päästä jokaiseen koloon, minkä löytää. Hän on oppinut, että vaatekaapeissa yms. on kivoja koloja, missä on mukava nukkua, syödä lakanoita, pudotella mahdolliset tavarat/vaatteet pois tieltä, löytää häneltä piilotetut muovipussit ja mahdollisesti syödä niitä tai hypätä aina vain korkeammalle hyllylle. Tämä ei muuten haittaisi, mutta kissani ihan suoraan sanottuna paukuttaa niin kauan kaappien ovia, että saa ne auki. Hirveintä se oli silloin, kun asuttiin vaja vuosi sitten kerrostalossa.. Pelkäsin, että joku naapureista tulisi valittamaan ovien paukuttelua, mikä todellisuudessa oli sitä, että kissani yritti avata jonkun kaapin oven. Kerrostalon asunnossa kaikui aika hyvin ja kaappien paukuttelu oli sen takia ärsyttävää. Naurettavinta tässä on se, että kun löydän kissani yrittämässä avata kaappien oveja, niin hän "pelästyy" minua. Eli kävelen suht reippaasti ja tiedän, että aivan varmasti kissani kuulee minut, ja kun katseemme kohtaavat, hänellä laajenee silmät ja karvat nousevat pystyyn ja kissa esimerkiksi juoksee piiloon sängyn alle. Se, miten tiedän ettei hän oikeasti pelästy, johtuu siitä, että pois lähtiessäni huoneesta kissani tuleekin perässäni hiljaa ja minä käännyn ympäri, niin hän taas mukamas "pelästyy" ja voikin sen jälkeen tulla kehräämään jalkojeni juureen. Nykyisin tämä peljättäminen on miltein jokapäiväistä huomionhakuisuutta ja olen onnistunut tulemaan leikkiin mukaan, eli kissa "peläyttelee" myös minua. Ja tämän hetkisessä asunnossa on helpommin avattavat kaapit, joten kamalaa meteliä niistä ei tule. Sekä olen tyytyväinen siitä, että onnekseni kissa ei ole oppinut avaamaan huoneiden ovia.."

Ahmattimarsut hyökkäävät

"On mahdotonta syödä mitään salaa, jos taloudessa on marsuja. Kun leipäpussi rapsahtaa tai jääkaapin ovi avataan, marsuseurue on kärppänä ovella tai jaloissa pyörimässä. Mikäli herkkuja ei tipu tarpeeksi nopeasti, alkaa huuto ja älämölö."

Pyöreä ahmatti

"Lemmikkini on täys ahmatti, koska omien kissanruokiensa lisäksi hän popsii koiran kanssa senkin ruokia.. Ja sen kyllä huomaa kissani pyöreydestä."

Tapetti maistuu

"Kanini on oikea tuholainen! Kaikki mahdollinen kelpaa sen mielestä syötäväksi: tapetit, listat, lattiat, huonekalut, johdot, vaatteet.. ja etenkin muovipussien kylkeen on kiva järsiä pari reikää Molemmat kissani taas availevat ovia, heittelevät kukkapurkkeja lattialle, kiusaavat kania ja toisiaan."

Herkkupeppu

"Kissani osaa maukua niin sydäntä särkevästi, että minun on aina pakko antaa sille herkkuja. Vanha kissani puolestaan osasi "laihistaa" itsensä vetäen poskiaan lommolle ja väittää tyhjän ruokakupin ääressä, että tämä ei ole syönyt päiväkausiin ruokaa. Ovelia nuo katit!"

Tassuklubin kyselyyn vastasi 932 riiviölemmikin omistajaa.


Fiksu pikku riiviö täyttää 25 vuotta: Tutustu Latzin juhlasivuille ja voita skootteri!

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja