Mainos

Kissa maukui puussa yötä päivää viikon ajan – palomiesten apu ei tietenkään kelvannut

Satakunnan Harjavallassa kissa oli viikon jumissa 15 metrisen puun latvassa, eikä pelastusyritys sujunut pelastustoimelta aivan kuten piti.

– Meidän apumme ei oikein kelvannut kissalle, kertoo Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tomi Anttila.

Ensimmäinen ilmoitus puussa olevasta kissasta tuli viime maanantaina. Pelastuslaitos kävi katsomassa kissaa torstaina ja viimeisin soitto yötä päivää maukuvasta kissasta saatiin tänään. 

– Kissat tulevat usein muutaman päivän sisällä omatoimisesti alas. Tämä ei niin tehnyt, joten nyt äitienpäivänä päätimme ryhtyä toimiin. Kissa oli sellaisessa paikassa, että normaalilla tikasautolla emme päässeet lähelle, Anttila sanoo.

Vesirohkaisu ei tehonnut

Palomiehet yrittivät ensin rohkaista kissaa alas puusta letkusta suihkutettavan veden avulla. Kissa ei tästä ollut moksiskaan.

– Suurin osa kissoista lähtee vikkelästi veden avulla puusta, mutta tämä vain hieman väisteli vettä liikkumalla oksalta oksalle, Anttila kuvailee.

Sitten käyttöön otettiin paloauto, jossa on yläilmoihin nostettava kori. 

– Korin ollessa jo vieressä kävi hyvin selväksi, ettei kissalla ollut kiinnostusta nousta kyytiin. Se hyppäsi vieressä olevaan puuhun ja sieltä sitten oksia pitkin alas maahan ja siitä se ampaisi matkoihinsa.

Anttilan mukaan kissan nimi tai omistaja eivät ole selvillä, eikä kissa jäänyt sitä palomiehille kertomaan.

Palomestarin mukaan Satakunnan alueella pelastuslaitokselle tulee joitakin tapauksia vuodessa, kun kissa pitää saada pois puusta.

– Vielä enemmän tulee soittoja kiipelissä olevista kissoita, mutta usein sanomme, että pari päivää ainakin kannattaa odotella jos eläin tulisi omatoimisesti alas.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.