Mainos

Kiskoliikenteen sähkötyöntekijöille ylityökielto ja lakkouhka

Kiskoliikenteen sähkö-, tieto-, ja turvalaiteammattilaisten ammattiosasto on julistanut alalle ylityökiellon ja antanut lakkouhan vastalauseena VR Track Oy:n suunnitelemille irtisanomisille.

VR Track on ilmoittanut kevään aikana irtisanovansa 14 työntekijää ja lomauttavansa koko kunnossapitohenkilökuntansa 14 päiväksi. 

Ammattiosastoa kaihertaa se, että samaan aikaan VR on hyvän tuloksensa ansiosta palkitsemassa johtajiansa noin 7 miljoonan euron kannustinpalkkiolla.

Sähköliiton ammattiosasto numero 177 ilmoittaa käynnistävänsä ylityökiellon ja aloittavansa kesäkuun lopulla lakon koskien rautateiden sähkölaitteiden kunnossapitoa ja rakentamista. 

– Jatkuvat työehtojen heikentämiset ovat ajaneet monet asentajat taloudellisen kuilun partaalle. Useat ovatkin lähteneet muualle töihin, mikä lisää jäljelle jäävien työtaakkaa sekä yksintyöskentelyä erittäin vaaralliseksi luonnehditulla rautatiealalla. Tässä tilanteessa työntekijät eivät halua osallistua johtajien bonuksiin omia työehtojaan heikentämällä, Kiskoliikenteen sähkö-, tietoliikenne- ja turvalaiteammattilaiset ry:n osasto 177:n puheenjohtaja Petri V. A. Tamminen sanoo tiedotteessa.

Tammisen mukaan VR Trackin asentajat joutuvat työskentelemään yksin ja yhtäjaksoisesti jopa 24 tuntia. Huoli niin omasta kuin matkustajienkin turvallisuudesta on kova.

– Lisäksi asiakas, eli valtio, kiristää vasteaikoja ja vaatii nopeampaa viankorjausta. Kyetäkseen olemaan vaaditussa ajassa vikapaikalla on asentajan käytännössä nukuttava saappaat jalassa, muutoin yhtiölle tulee tuntuvat sakot ja junat myöhästyvät, Tamminen toteaa.

Sähköliitto on käynyt neuvotteluja VR:n, PALTA:n ja JHL:n kanssa. Neuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina.

Ylityökielto koskee kaikkea ylityötä, myös varallaoloaikaista ylityötä. Ylityökielto alkaa 13.6. kello 7.00.

Työtaistelu laajenee 27.6. klo 7.00, jolloin ammattiosasto käynnistää VR Track Oy:öön kohdistuvan lakon. Lakko päättyy 1.7. klo 7.00.

Työtaisteluun osallistuvat kaikki VR Trackissa työskentelevät osasto 177:n jäsenet.

Käyttökeskushenkilöstö suorittaa hengen, terveyden ja omaisuuden suojelemiseksi välttämättömiä työtehtäviä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.