Mainos

Kisa maaseutuvirastosta kiihtyy

Maaseutuvirastokisassa Seinäjoki esittäytyi tänään ministeri Korkeaojalle.

Kiistely valtion virastojen ja laitosten hajasijoittamisesta pääkaupunkiseudulta muualle maahan kiihtyy. Yksi kiistan aiheista on uusi maaseutuvirasto, jonka sijoituspaikka on paraikaa selvitysmiehen valmistelussa.

Tänään ministeri Juha Korkeaoja tutustui ennalta vahvimpana suosikkina olevaan Seinäjokeen.

Pikavisiitillä sekä kaupungin että MTK:n vieraana käyneelle ministeri Korkeaojalle päätöksenteko maaseutuviraston sijaintipaikasta on vaikea.

Vaikka pääministeri Matti Vanhanen on jo liputtanut Seinäjoen puolesta, Korkeaojan kotimaakunnan Satakunnan paine kuuluu hänen lausunnoissaan hänen aprikoidessaan maaseutuviraston eri toimintojen sijoittelua.

- Päällimmäisenä on tämä niin sanottu maksajavirasto, jonka toimintoja joka tapauksessa pitää olla paitsi tällä uudella sijoituspaikkakunnalla niin myöskin pääkaupunkiseudulla. Kokonaisuuteen liittyy muitakin osioita, arvioimme tämän paketin kokonaisuudessaan, maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja sanoo.

Myös maa-ja metsätalousministeriössä Helsingissä on varauduttu uuden viraston jakoon.

- Perustamme yhden viraston ja yhden palvelukeskuksen ja niidenhän ei välttämättä ole oltava samalla paikkakunnalla, Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen sanoo.

MTV:n uutisten tietojen mukaan maaseutuvirasto tullaan jakamaan Seinäjoen ja Porin kesken Seinäjoen saadessa valtaosan virastosta. Faktojen valossa Seinäjoki on kova tekijä kisassa. Sen tietää määrätietoinen Seinäjoen puolestapuhuja.

- Täällä on erittäin vahva alkutuotanto. Täällä on erittäin vahva elintarviketeollisuus, tutkimus- ja tuotekehitysyksiköt, täällä on yliopiston kouluttamis- ja kehittämistoimia runsaasti. Tämä on yksi maan vahvimpia elintarvikeklustereita, Atrian toimitusjohtaja Seppo Paatelainen kehaisee.

Maaseutuvirastosta kisaavat Lahti, Seinäjoki ja Pori. Selvitysmies antaa oman sijaintipaikkaehdotuksensa toukokuun loppupuolella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.