Mainos

Kirvesniemi, Isometsä ja Immonen oikeudessa – valehtelivatko ex-hiihtäjät?

Ex-hiihtäjät Harri Kirvesniemi, Jari Isometsä ja Janne Immonen vastaavat tänään Helsingin käräjäoikeudessa syytteeseen perättömästä lausumasta tuomioistuimessa.

Hiihtäjien tapaus liittyy niin sanottuun STT:n dopingjuttuun ja kesään 2011. Heidän epäillään tuolloin valehdelleen tai salanneen tietoja. Kolmikko vakuutti Jari Räsästä ja Pekka Vähäsöyrinkiä koskeneessa oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa, että he ovat tietämättömiä dopingista.

Isometsä on kiistänyt sekaantuneensa kiellettyihin aineisiin. Isometsän kiellettyihin aineisiin kytkee ainakin torniolaislääkäri Pekka Koposen todistajanlausunto oikeudessa kesältä 2011, jonka mukaan hän olisi hankkinut epoa Isometsälle.

Oikeudessa on prosessisuunnitelman mukaan ilmeisesti tarkoitus kuunnella Koposen nauha. Nauha siksi, että Koponen kuoli Thaimaassa marraskuussa vuonna 2011.

Kaikki epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Rikosepäilyn vuoksi rajavartijana työskentelevä Immonen on ollut pidätettynä virastaan. Kihlakunnansyyttäjä Mari Valtin mukaan tämä on syy siihen, miksi juttu tulee oikeuteen kiireellisenä.

Jutun käsittely jatkuu ensi viikon tiistaina. Tuolloin oikeudessa kuullaan muun muassa Suomeen hiihtomaajoukkueen entistä päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä.

Perättömästä lausumasta tuomioistuimessa voi saada maksimissaan kolme vuotta vankeutta.

Helsingin hovioikeus tuomitsi käräjäoikeuden tavoin Räsäsen ja Vähäsöyringin törkeistä petoksista yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Molemmat tuomitut ovat hakeneet valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

MTV3.fi seuraa huomenna oikeudenkäynnin tapahtumia hetki hetkeltä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.