Mainos

Kirurgit lakkovuorossa ensi viikolla

Vaiheittain etenevässä lääkärilakossa ovat alkavalla viikolla vuorossa kirurgian, neurokirurgian, sisätautien, neurologian ja keuhkosairauksien lääkärit. Sen sijaan viime viikon lakkoilleet anestesiologian ja diagnostiikan alojen lääkärit palaavat töihin.

Muilta osin lakko jatkuu entiseen tapaan Helsingin, Espoon, Oulun, Tampereen, Kuopion ja Turun sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Huomenna lakkoon ryhtyy viimeviikkoista suurempi joukko eli noin 1400 lääkäriä, kerrotaan Lääkäriliitosta. Aloitusviikolla lakossa oli noin 900 lääkäriä. Jotakuinkin saman verran eli 800-900 lääkäriä lakkoilee kolmannella viikolla. Silloin vuorossa ovat mm. gynekologit ja korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkärit.

Vaiheittain etenevällä lakolla on pyritty siihen, että lakko tulee mahdollisimman kalliiksi työnantajalle eli kunnille.

-Silloin kun nukutuslääkärit ovat töissä, niin ei voi kuitenkaan leikata, koska kirurgit ovat vuorostaan lakossa. Vuorolakon idea on, että mahdollisimman paljon henkilökuntaa ja lääkäreitä olisi töissä ja suoritteita olisi kuitenkin mahdollisimman vähän.

-Näin lakko tulee hyvin kalliiksi työnantajalle, selittää Pirjo Ämmälä Lääkäriliitosta. Sairaaloista lakossa ovat koko ajan valtaosa Helsingin kaupungin alueella sijaitsevista HUS:n alaisista sairaaloista, Jorvin sairaala Espoossa, Peijaksen sairaala Vantaalla ja Oulun yliopistollinen sairaala. Muissa työtaistelussa mukana olevissa sairaaloissa lakkoillaan vuorotellen kolmen viikon jaksoissa.

Ensimmäisenä vuorossa ovat Turun yliopistollinen keskussairaala, Turun kaupunginsairaala, Tampereen yliopistollinen sairaala ja Kuopion yliopistollinen sairaala. Terveyskeskuksista lakkovuorossa ovat vielä alkavan viikon Helsingin, Turun, Tampereen, Kuopion ja Oulun terveyskeskukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.