Mainos

Kirurgisen sairaalan lääkevarkaille vankeustuomiot

Helsingin kirurgisesta sairaalasta hengenvaarallisia lääkkeitä varastaneet kaksi miestä on tuomittu vankeuteen törkeästä varkaudesta ja törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjäoikeus langetti 35- ja 27-vuotiaille helsinkiläismiehille yhden vuoden ja 11 kuukauden vankeusrangaistukset. Kummankin rangaistukseen sisältyy kolme kuukautta lisäystä vanhoista ehdollisista tuomioista, jotka nyt määrättiin pantavaksi täytäntöön.

Miehet murtautuivat sairaalan akuuttilääkevarastoon viime helmikuussa. Iltapäivällä sairaalan vierailuaikaan liikkeellä olleet varkaat saivat saaliikseen 361 ampullia huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä, lähinnä leikkauksissa ja kovien kipujen lievityksessä käytettyjä opioideja.

Oikeudessa todistajana kuullun anestesialääkärin mukaan lääkkeistä olisi saanut noin 1200 käyttöannosta. Käräjäoikeuden mukaan aineita vietiin niin paljon, että ne eivät kaikki voineet olla omaan käyttöön tarkoitettuja, vaan niitä oli tarkoitus levittää eteenpäin. Valtaosa anastetuista lääkkeistä on jäänyt hukkaan. Takavarikkoon saatiin vain parikymmentä lääkeampullia, jotka löytyivät asunnosta Koskelan kaupunginosasta.

Käräjäoikeus katsoi miesten aiheuttaneen vakavaa hengen ja terveyden vaaraa useille ihmisille, koska ainakin osa aineista levitettiin eteenpäin ja osa jäi kateisiin. Lähes kaikki varastetut lääkkeet voivat suurina annoksina lamauttaa hengityksen ja aiheuttaa kuoleman.

Miehet selviävät 506 euron korvauksilla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille. Käräjäoikeus arvioi silti varkauden kohdistuneen erittäin arvokkaaseen omaisuuteen, koska aineet ovat laittomilla markkinoilla oleellisesti kalliimpia kuin sairaalaan ostettuna. Lisäksi sairaalan korvausvaatimus perustui apteekkihintaa alempaan tukkuhintaan. Ruuvimeisseli, jolla lääkekaappiin murtauduttiin, tuomittiin valtiolle menetetyksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.