Kirsti Kuosmasen kassi:

- kuha - 2 punajuurta - inkivääriä - vuohenjuustoa - mango - pecan-pähkinöitä

Antti Vahteran ja Kirsti Kuosmasen menu:

Avocadobruschetta

1 iso siivu maalaisranskanleipää puolikas kuorittu avocado kuutioina 25 g tuoreita herkkusieniä neljään osaan halkaistuna puolikas salottisipuli 1 murskattu valkosipulin kynsi 1/2 dl hyvää oliiviöljyä mustapippuria myllystä Maldon-suolaa

Paahda leipää rapeaksi molemmin puolin parilapannulla. Lisää leivän päälle sekoitetut ja hetken maustuneet ainekset. Rouhi pintaan vielä pippuria ja herkuttele.

Täytetty avocado-herkkusienileipä

ranskanleipä puolikas kuorittu ja kuutioiksi leikattu avocado 50 g tuoreita neljään osaan paloiteltuja herkkusieniä 2 murskattua valkosipulin kynttä 1/2 dl silputtua basilikan lehtiä 1/2 dl silputtua ruohosipulia 1 dl oliiviöljyä mustapippuria myllystä Maldon-suolaa

Leikkaa leivästä kansi ja poista pohjaosasta täyteosa, kuoret jää. Leikkaa täyteleipä kuutioiksi ja paahda pinnoitetulla pannulla rapeiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki ennen lisäämistä koverretun leivän sisään. Lisää täyte leipään ja paahda halutessasi noin 5-10 minuuttia 200 c:ssa asteisessa uunissa.

Friteeratut mustekalarenkaat

100 g mustekalaa 1 kananmuna vehnäjauhoja korppujauhoja 4 dl öljyä

Leikkaa mustekalan fileet renkaiksi ja pyörittele järjestyksessä vehnäjauho, kananmuna ja korppujauho. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä noin 2-3 minuuttia.

Karpalokrepsit

1 dl kermaa 1/2 dl vettä 1 dl vehnäjauhoja 1 keltuainen ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi. Paista ohuita krepsejä voissa ja täytä vaahdotetulla kermalla ja sokeroiduilla karpaloilla.

Lue myös:

    Uusimmat