Mainos

Kirsikkapuut kukkaan normaalia aiemmin - syynä ilmastonmuutos?

Japanin pääkaupungissa Tokiossa on julistettu kirsikankukkien aika alkaneeksi. Viranomaisten ja tutkijoiden mukaan tämä aiempia vuosia varhaisempi julistus voi johtua ilmaston lämpenemisestä.

Japanin ilmatieteenlaitos vahvistaa, että kirsikkapuita on puhjennut kukkaan tänä aamuna Tokion keskuspuistossa.

Julistus tehtiin tänä vuonna keskimääräistä aikaisemmin. Tutkijat uskovat, että vähintään osasyy kukkasesongin aikaistumiseen on maapallon kohonnut keskilämpötila.

- Tulokset kertovat, että ilmaston lämpeneminen vaikuttaa myös tuttuihin ilmiöihin kuten kirsikankukkiin. Ilmastonmuutoksen tuomat ongelmat ovat lähellä, sanoo meteorologi Hisanori Ito.

Kirsikkapuiden kukinta on Japanissa kevään tärkein tapahtuma. Kukinta kestää ainoastaan muutaman päivän tai vajaan viikon. Tuon lyhyen ajan puut hehkuvat upean valkoisina ja vaaleanpunaisina.

Kukkien lyhyttä ja haurasta elinkaarta seurataan japanilaisessa mediassa tarkasti. Kukkarintaman liikkumista seurataan tiiviisti säätiedotuksissa koko kevään ajan. Miljoonat japanilaiset juhlistavat kirsikankukka-aikaa kokoontumalla puiden alle syömään ja seurustelemaan.

Kirsikkapuut alkavat kukkia tammikuun loppupuolella ensimmäisenä etelässä Okinawassa. Kukintarintama tavoittaa Tokion yleensä maalis-huhtikuun vaihteessa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.