Kirsikkamuropiirakka

Tätä herkullista kirsikkapiirakkaa voi tarjota vaikka viikonlopun vieraille.

Kirsikkamurupiirakka

10-12 annosta

  • Pohja:
  • 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl Myllyn Paras Kuitupitoista Kauralesettä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • Täyte:
  • 1 l kirsikoita
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl kirsikkalikööriä
  • 3 rkl perunajauhoja
  • Pinnalle:
  • 50 g pehmeää voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • Vinkki: perunajauhojen tilalle sopii hyvin vaalea Myllyn Paras Kastike suuruste, joka on helppo ripotella kirsikoiden joukkoon paakkuuntumatta

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina tasaisesti voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle. Puhdista kirsikat ja poista kivet esimerkiksi kirsikankivenpoistajalla. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä kirsikat taikinan päälle.

Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada muruseos kirsikoiden päälle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat