Mainos

Kirsi Kunnas sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon

Kirjailija Kirsi Kunnas on palkittu tämän vuoden lastenkulttuurin valtionpalkinnolla. Kirjailija on yksi tunnetuimpia ja kiitetyimpiä lastenkirjailijoitamme. Hän on suomalaisen lastenrunouden uudistaja, hillitön ilonviskaaja ja taiturimainen rytmi- ja riiminikkari, kiittää taiteen keskustoimikunta, joka päättää palkinnon saajasta.

Kulttuuriministeri Claes Andersson luovutti palkinnon, 50 000 markkaa, Kunnakselle Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Kirjailija on jo usean lapsisukupolven rakastama Tiitiäisen ja muiden runosankarien tekijä. Englantilaisten kansanrunojen pohjalta riimitelty Hanhiemon iloinen lipas ilmestyi vuonna 1954 ja Tiitiäisen pippurimylly vuonna 1991.

Kunnaksen tuotantoon kuuluu rikas kirjo suomennoksia, aapisia, satuja ja runoja. Hänen oivaltavat, filosofiset ja hauskat lastenrunonsa ovat jo suorastaan kansallisomaisuutta, mainitsee taiteen keskustoimikunta. Koulujen lukukirjoista ja äänilevyiltä tutut runot ovat vaikuttaneet vahvasti suomalaisten lasten kielitajuun. Harva kirjailija on tehnyt yhtä pitkän uran ja koko ajan säilyttänyt teksteissään yllätyksellisen oikun ja kielen mehun.

Kirsi Kunnas on urallaan saanut myös aiemmin julkista tunnustusta. Hänet on palkittu useaan kertaan valtion kirjallisuuspalkinnolla sekä Tampereen kaupungin palkinnolla. Kirjailija on saanut Topelius-palkinnon kahdesti ja Suomen kirjailijaliiton Tirlittan -palkinnon vuonna 1993.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.