Mainos

Kirpputorilta löytynyt Renoir onkin varastettu

Virginialainen huutokauppakamari on ottanut pois myynnistä kirpputorilta ostetun Renoirin maalauksen.

Pierre-Auguste Renoirin Maisema Seinen rannalla -maalaus on osoittautunut varastetuksi vuosikymmeniä sitten Baltimoren taidemuseosta.

Huutokaupattavaksi maalaus päätyi sen jälkeen, kun sen tämän hetkinen haltija oli ostanut sen noin viidellä eurolla kirpputorilta. Taulun paljastuttua aidoksi Renoiriksi sen arvoksi määriteltiin noin 58 000 – 77 000 euroa.

The Washington Post -lehden mukaan Baltimoren taidemuseo sai maalauksen lainaan vuonna 1937 taidekeräilijä Saidie Maylta. Mayn perhe oli ostanut sen pariisilaisesta galleriasta vuonna 1926.

Museon arkistojen mukaan teos varastettiin vuonna 1951. Se ei kuitenkaan ole koskaan päätynyt Lontoossa ylläpidettävään kadonneen taiteen rekisteriin.

Saidie Mayn kuollessa vuonna 1951 hänen taidekokoelmansa siirtyi testamentilla Baltimoren taidemuseon haltuun. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii nyt maalauksen omistusta.

Washington Postin mukaan ranskalainen impressionisti Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) maalasi taulun rakastajattarelleen pariisilaisen ravintolan ruokaliinaan.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.