Mainos

Kirkon virsi- ja viini-illan järjestäjä: Eihän kirkkokahvitkaan ole jumalanpalveluksen pääasia

Evankelisluterilaisen kirkon ensi kesänä SuomiAreenalla järjestämä Virsi ja viini -ilta on herättänyt kiihtymystä jo ennen kuin ainuttakaan virttä on veisattu ja yhtäkään maljaa kohotettu.

Illan toinen vetäjä, kirjailijaKaisa Raittila ihmettelee kohua ja toteaa, että eiväthän kirkkokahvitkaan ole jumalanpalveluksen tärkein osa.

Kaisa Raittila on järjestänyt yhdessä miehensä kanssa kotonaan Helsingissä jo vuosia virsi- ja viini-iltoja, joissa on veisattu jopa kuusi tuntia. Tapa on levinnyt jo muihinkin koteihin Helsingissä, Raumalla, Järvenpäässä. Kutsu on kiirinyt ystävältä toiselle.

JEESUS OLI VIINI-

ASIANTUNTIJA

– Tämä ei ole mikään seurakunnan juttu, vaan osa perhe-elämäämme. Kaikkia osallistujia yhdistää intohimo veisaamiseen ja aina tulee joku uusi, joka haluaa laulaa esimerkiksi isoäitinsä lempivirret, Raittila kertoo.

– Tarjolla on viiniä, leipää ja juustoa, mutta viini ei näyttele isointa osaa illassa. Kyllä meillä olisi tylsää sillä ihmisellä, joka ei halua veisata. Emme myöskään juttele kuulumisia, korkeintaan etsimme välillä tietoa netistä tai kirjoista jostakin virrestä, esimerkiksi sanoista.

Viinin ei ole tarkoitus olla pääosassa myöskään ensi kesänä Porissa.

– Porissa ehkä juodaan jotain tiettyä viiniä, jonka toinen juontaja, pastori ja viiniasiantuntija Jaakko Heinimäki valitsee ja joka liittyy teemaan, puhelimitse Saksasta tavoitettu Raittila arvelee.

– Saksassahan viini on luonnollinen osa elämää. Viini on ilo, nautinto ja rentoutus. Mekin voisimme oppia siitä jotakin. Nyt alkoholi on meille suomalaisille kielletty hedelmä.

Raittila myöntää, että kirkon ei pidä antaa mallia tai vauhtia alkoholiongelmalle, joka aiheuttaa niin paljon pahaa esimerkiksi perheissä.

– Tässä Virsi ja viini -illassa on kuitenkin kyse rajatusta ajasta ja tilasta. Kiusaukseen voi joutua niin paljon helpommin muualla tässä yhteiskunnassamme, Raittila toteaa Virsi ja viini -iltaa kritisoineille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.