Mainos

Kirkon Ulkomaanapu: Sairaalaisku selvitettävä

Kirkon Ulkomaanapu haluaa selvityksen siitä, miksi Israel iski järjestön rahoittamaan sairaalaan Gazassa myöhään lauantai-iltana.

Ennen iskua Israel ampui varoitusohjuksen Al Shujaiassa sijaitsevan klinikan lähistölle, minkä seurauksena lähistön asukkaat pakenivat alueelta. Toinen ohjus osui klinikkaan tuhoten rakennuksen ja sen välineistön täysin.

- Tietysti toivomme, että selvitetään miksi ja miten se tapahtui. Yleensä kun kohdistusraketti ammutaan, niin silloin tiedetään, että itse isku tulee osumaan samaan paikkaan, sanoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun yksikön päällikkö Jouni Hemberg.

Hembergin mukaan järjestö suunnittelee parhaillaan yhteydenottoa Israelin hallitukseen ja toivoo tukea myös Suomen ulkoministeriöstä.

Ohjusiskussa vältyttiin kuitenkin ihmishenkien menetykseltä. Klinikka oli suljettuna heikon turvallisuustilanteen vuoksi.

Kirkon Ulkomaanapu on tukenut klinikkaa usean vuoden ajan. Perusterveydenhuoltoon keskittyneen klinikan palvelut ovat suunnattu etenkin naisille ja lapsille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.