Mainos

Kirkon ulkomaanapu: Afganistanin bordellivankilaa olisi voitu valvoa

Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Jouni Hemberg arvostelee selityksiä kehitysapuskandaalista.

Kehitysavusta vastaava ministeri Paavo Väyrynen on selittänyt Suomen rahoittaman Afganistanin naisvankilan paritusskandaalia siten, että kehitysavun valvonta vaikeissa olosuhteissa, kuten Afganistanissa, on lähes mahdotonta.

- Kyllä avun perillemenoa voidaan valvoa ihan perille asti. Järjestömme toimii monissa erittäin vaikeissa konfliktipisteissä ja silti avun perillemeno pitää valvoa loppuun asti, Hemberg painottaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Ulkoministeriö oli kehitysavussaan lähtenyt siitä, että se ei osallistu vankilan toimintaan, vaan ainoastaan vankilan rakentamiseen.

- Jälleenrakennusohjelmissa ei koskaan pitäisi lähteä pelkästään rakentamaan. Aina pitäisi olla jonkinlainen kokonaisuus, johon liittyy myös niin sanottuja pehmeitä komponentteja. Esimerkiksi koulurakentamiseen voisi liittyä opettajan koulutusta, kouluruokaa ja niin edelleen, Hemberg huomauttaa.

Helsingin Sanomien mukaan Suomen ulkoministeriö ja Kabulin suurlähetystö ohittivat saamansa varoituksen mahdollisesta prostituutiosta, kun Pohjois-Afganistaniin alettiin suunnitella naisvankilaa keväällä 2007. Myöhemmin on paljastunut, että ulkoministeriön rakennuttamassa naisvankilassa Afganistanissa on harjoitettu naiskauppaa.

Suomi ei ongelmien vuoksi enää aio rahoittaa vankiloita Afganistanissa, vaan suuntaa projektinsa muualle.

Katso Kirkon ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Jouni Hembergin haastattelu (Huomenta Suomi 15.5.2009)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.