Mainos

Kirkon työntekijät vaativat 9 prosentin palkankorotuksia

Kahden ja puolen vuoden sopimuksen kustannusvaikutus olisi vähintään yhdeksän prosenttia.

Kirkon palkansaajia edustava Kirkon alan unioni vaatii syksyn tuloneuvotteluissa samantasoisia palkankorotuksia kuin kuntasektorin ammattiliitot. Kahden ja puolen vuoden sopimuksen kustannusvaikutus olisi vähintään yhdeksän prosenttia. Lisäksi järjestöt esittävät viisivuotista palkkaohjelmaa, jonka kustannusvaikutus olisi 10 prosenttia.

Palkankorotusten tulisi painottua yleiskorotuksiin. Viisivuotisen palkkaohjelman erät tulisi suorittaa kerran vuodessa.

SAK:laisen Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja STTK:laisen Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn yhteinen neuvottelujärjestö jätti sopimustavoitteensa Kirkon työmarkkinalaitokselle tiistaina.

Unionin vaatimuslistalla ovat kuntasektorin tavoitteiden tavoin parannukset määräaikaisten työntekijöiden sekä luottamushenkilöiden asemaan.

Palkkausjärjestelmää unioni haluaa kehitetään siten, että työn vaativuuteen perustuvassa järjestelmä otetaan kaikki työntekijät paremmin ja tasapuolisesti huomioon.

Syyskuun lopussa päättyvä kirkon sopimus koskee noin 21400 palkansaajaa. Siinä ovat mukana myös akavalainen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko sekä Kirkon alojen ammattijärjestö SVTL.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.