Mainos

Kirkon työntekijää syytetään äänestäjien painostamisesta ja häiriköinnistä Loviisassa

Loviisan suomalaisessa seurakunnassa kuohuu seurakuntavaaleissa. Erästä kirkon työntekijää syytetään seurakuntavaaliehdokkaiden mustamaalaamisesta ja äänestäjien häiriköinnistä.

Väitteiden mukaan diakonina toimiva työntekijä on muun muassa painostanut puhelimitse henkilöitä kannattamiensa ehdokkaiden taakse.

Loviisan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Veli-Matti Hynninen myöntää, että hänelle on tehty kantelu yhdestä kirkon työntekijästä.

- Olen antanut tästä huomautuksen ja korostanut kaikille kirkon työntekijöille, että he eivät voi kommentoida ehdokkaita tällä tavalla.

Kirkkoherran mukaan huomautettu työntekijä reagoi kanteluun jyrkästi, mutta ei kieltänyt tai myöntänyt kantelun väitteitä.

Häiriköinnistä poliisitutkinta?

Väitteen mukaan kirkon työntekijän mustamaalaus on kohdistunut etenkin Uudet purjeet -listan ehdokkaisiin.

Listalla ehdolla olevan Harald Birger Olausenin mukaan tilanne ei ole kuitenkaan puhuttelun jälkeen parantunut.

- Tilanne on päinvastoin heikentynyt. Tämä kirkon työntekijä on monen kuukauden ajan painostanut tavallisia seurakuntalaisia ehdokkaittensa taakse ja loppujuoksussa kiihdyttänyt tahtiaan. Tietojeni mukaan hän on vaikuttanut satoihin ihmisiin täällä.

Olausen on ollut asiasta yhteydessä työsuojelupiiriin. Hän aikoo tehdä häiriköinnistä myös virallisen tutkintapyynnön poliisille sekä valituksen piispalle tuomiokapituliin.

- Mielestäni tämä häirintä on ollut niin räikeää, että vaalit voidaan sen vuoksi jopa mitätöidä.

Räikeä kampanja

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mia Aitokarin mukaan asia on kääntynyt julkisuudessa päälaelleen. Aitokari näkee, että Olausen itse on nostanut asiassa tarkoituksellisesti kohua kampanjointiaan vauhdittaakseen.

- Olausenin kampanja on ollut hyvin räikeä ja hän on käyttäytynyt hyvin epäasiallisesti etenkin kirkon työntekijöitä ja vapaaehtoisia kohtaan, Aitokari toteaa.

Aitokarin mukaan etenkin väitteet, joiden mukaan kirkon työntekijä olisi vaikuttanut satoihin äänestäjiin, ovat liioiteltuja.

- Loviisa on sen verran pieni paikka, että ei täällä voi noin laajasta vaikuttamisesta voi puhua.

Aitokarin mukaan syytösten keskelle joutunut diakoni on jättäytynyt sairaslomalle kohun seurauksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.