Mainos

Kirkolliskokous tyrmäsi Katekismus-ehdotuksen

Kirkolliskokous ei hyväksynyt piispainkokouksen ehdotusta uudeksi Katekismukseksi. Rajun kritiikin jälkeen uusi Katekismus palautettiin tänään perustevaliokuntaan, joten se tulee kirkolliskokouksen käsittelyyn uudelleen ensi toukokuussa.

Nyt ehdotetun Katekismuksen pohjatekstin on kirjoittanut piispa Eero Huovinen. Kirja on tarkoitus jakaa jokaisen seurakuntalaisen kotiin vuosituhannen vaihteessa. Katekismusehdotusta arvosteltiin mm. oppikirjamaisuudesta. Sen tekstin sanottiin olevan myös ylhäältä päin suuntautuvaa. Väitettiin myös, että kirjasta puuttuu "harvoin kristillisen kirjan käteensä ottavan näkökulma". Useat edustajat puutuivat kuudenteen käskyyn. Entinen "älä tee huorin" on muodossa "älä tee aviorikosta". Käskyn huomautettiin rajaavan esitetyssä muodossaan ulkopuolelle esimerkiksi nuorison sekä aikamiespojat ja -tytöt.

Katekismuksen suomen- ja ruotsinkielisissä versioissa väitettiin olevan eroavaisuuksia ja tästä syystä esitettiin ruotsinkielisen käännöksen tarkistamista. Mikäli seuraava kirkolliskokous ensi toukokuussa hyväksyisi uuden Katekismuksen, voitaisiin se juuri ja juuri saada tavoitteen mukaisesti jokaisen seurakuntalaisen kotiin vuosituhannen vaihteessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.