Mainos

Kirkkopalon tutkinta jatkuu Porvoossa

Pieni palopesäke syttyi Porvoon tuomikirkossa aamuyöllä. Palo saatiin sammutettua nopeasti. Kirkkopalon tutkinta jatkuu tänään Porvoossa.

Porvoon tuomiokirkkopalon tutkinta jatkuu tänään. Poliisi on pidättänyt palon sytyttämisestä epäiltynä muutamia ihmisiä, joita eilispäivän aikana kuulusteltiin jo useita kertoja. Pidätettyjä epäillään törkeästä tuhotyöstä.

Ylikomisario Bengt Renlund ei vielä eilen halunnut puhua epäillyn tuhotyön motiiveista. Tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei myöskään halunnut kertoa, miten tuomiokirkko syttyi palamaan.

Palovahinkojen raivaustyöt saatiin jo eilen alkuun. Seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikön Boris Björkendahlin mukaan kirkon ympärille rakennetaan raivauksen jälkeen tilapäiset seinät ja katto.

Pieni palopesäke kirkon eteisessä

Porvoon tuomiokirkon eteisen katossa syttyi aamuyöllä pieni palopesäke, joka sammutettiin nopeasti. Päivystävän palomestarin mukaan kyseessä oli normaali jälkisammutustehtävä.

Palaneiden rakenteiden joukossa on palamatonta materiaalia, joka saattaa alkaa kyteä saadessaan ilmaa. Palomestarin mukaan kirkkoa vahtivaa vartiointiliikettä on ohjeistettu tekemään ilmoitus pienimmistäkin palonaluista.

Raivaustyöt kestävät ensi viikkoon

Porvoon tuomiokirkon palon raivaustyöt jatkuvat todennäköisesti ensi viikkoon, arvioi seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Boris Björkendahl. Hänen mukaansa eilen alkuun saaduissa töissä kiireellisintä on kirkon suojaaminen.

- Kirkosta pitää saada suojattua seinät, kattorakenteet ja kuvut. Holvien tilanne alkaa olla nyt jo parempi, kunhan sieltä saadaan imettyä pois hiilet ja purut. Telineitä on päästy jo nostamaan, Björkendahl arvioi aamupäivällä.

Holvien lisäksi myös kirkon päätyjen pitäisi arvion mukaan jo kestää sortumatta.

Kirkon sisätilat ovat Björkendahlin mielestä suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta sisätiloissa on noki- ja vesivaurioita. Aamuyöllä kirkon eteisen katossa syttynyt pieni palopesäke ei aiheuttanut mitään vahinkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.