Mainos

Kirkkonummen kunta aikoo huomioida pikkupojan löytänyttä nuorukaista

Eilen uutisoitu tapaus Kirkkonummella hylätystä 2-vuotiaasta pikkupojasta on järkyttänyt myös kunnan johtoa.

- Toki tällaiset ikävät asiat herättävät huolta siitä, millä tasolla huolenpito lapsista on yhteiskunnassa. Tämä kertoo välittämisen puutteesta. Kyllä tämä on kamala asia, sanoo Kirkkonummen kunnanjohtajan Tarmo Aarnio

Aarnio muistuttaa, että kyse on kuitenkin yksittäistapauksesta. Hänen mukaan Kirkkonummen lastensuojelu- ja neuvolatoiminta ovat hyvällä tasolla.

- Näkisin, että Kirkkonummella on tavanomaiset resurssit lastensuojelu- ja neuvolatoiminnassa. Neuvolatoiminta on siitä hyvä, että se kattaa kaikki lapset ja siellä pystymään ennakoimaan ongelmia, jos on epäilyksiä arjesta selviytymisestä. Yksittäisiä tapauksia voi sattua mihin kuntaan vain. Onneksi voidaan sanoa, että tällaiset tapaukset ovat hyvin epätavallisia.

Pelkässä vaipassa olleen pikkupojan löysi eilen iltapäivällä paikkakuntalainen 17-vuotias nuorukainen. Hän soitti hätänumeroon, kääri lapsen takkiinsa ja yritti rauhoitella tätä ennen ambulanssin ja poliisin tuloa. Lämpötila oli löytöhetkellä nollan tuntumassa, ja tuuli oli ajottain puuskittainen.

Kunnanjohtajan mukaan Kirkkonummi aikoo jollain tavalla huomioida nuoren miehen teon.

- Emme ole vielä pohtineet nuorukaisen palkitsemista. Varmasti kun poliisi tiedottaa asiasta enemmän ja tapahtumat selviävät, niin toki on arvioitava ihmisen ja etenkin pienen lapsen pelastamista. Kun huomioi nuo olosuhteet, niin kyse saattoi olla hengenpelastamisesta. Varmasti tulemme jollain tavalla huomioimaan nuoren miehen teon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.