Mainos

Kirkkonummen koululle uhkausviesti koulusurmasta

Internetissä julkaistiin eilen viesti, jonka mukaan Kirkkonummen koulu olisi seuraava koulusurman kohde. Poliisin mukaan tilanne ei ollut vakava.

Kirkkonummen Kirkonkylän koulukeskuksen ala-aste on tyhjentynyt oppilaista netissä liikkuneiden huhujen vuoksi. Koulun tyhjentäminen ei ole ollut suunniteltua, vaan oppilaille annettiin lupa poistua koulusta.

Uhkaus tehtiin illalla kynttiläadressisivulla, joka perustettiin Jokelan koulusurmien uhrien muistoksi. Nimimerkki Sturmgeist oli sytyttänyt sivulle kynttilän, jonka viestissä uhattiin Kirkonkylän koulua. Jokelan ampuja Pekka-Eric Auvinen käytti nimimerkkiä Sturmgeist.

Kirkonkylän koulun oppilaiden vanhemmat kertoivat asiasta poliisille, joka kävi koululla eilisiltana ja tänä aamuna. Mitään todellista vaaraa ei kuitenkaan todettu.

Kunnan järjestämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että asiasta oli tarkoitus kertoa oppilaille kirjallisella tiedotteella tänään koulupäivän lopuksi.

Tiedotteessa sanottiin, että oppilas voi lähteä kotiin, jos niin haluaa. Koulussa nopeasti levinneet huhut aiheuttivat kuitenkin sen, että ala-asteelta alkoi lähteä oppilaita luokittain. Käytännössä kaikki ala-asteen oppilaat poistuivat kesken koulupäivän. Koulusta tilattiin takseja myös erityisopetuksessa oleville oppilaille.

Vaikka ala-asteen koulupäivä keskeytyi, koulunkäyntiä yritetään jatkaa yläasteella ja lukiossa. Rehtori uskoo, että viime päivien tapahtumat ja median uutisointi saivat herkimmät oppilaat tekemään päätöksen kotiinlähdöstä.

Espoon poliisi kertoo, että uhkauksia on ryhdytty tutkimaan. Poliisi selvittelee asiaa yhdessä kouluviranomaisten kanssa.

Huhuja myös Hyrylässä

Komisario Timo Leppälän mukaan eri puolilla pääkaupunkiseutua liikkuu huhuja, että kouluja on uhattu. Tällaisia tietoja on tullut myös Tuusulasta.

Poliisin mukaan Tuusulan Hyrylän koulukeskuksen osalta uhkausta ei ole löytynyt netistä. Poliisipartio on koulukeskuksella rauhoittelemassa tilannetta.

Pelottavan huhun levittäjät huomiohakuisia

Pelottavan huhun tai uhan levittäjät ovat yleensä huomiohakuisia. Näin toteavat sosiaalipsykologian professori Karmela Liebkind ja mediapsykologi, psykologian tohtori Anu Mustonen.

Asiantuntijat neuvovat pysymään faktoissa. Epävarmoja tietoja ei kannata levittää. Ellei tieto ole varmaa, se pitää pyrkiä tarkastamaan.

Liebkind neuvoo myös reagoimaan aina epäilyttäviin asioihin. Niihin pitää puuttua tai ilmoittaa ihmiselle, joka voi puuttua asiaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.