Mainos

Kirkkojen suojeluun ehdotetaan ennakoivia toimia

Kirkkohallituksen yliarkkitehti Eero Raatikainen kehottaa kirkkoja lisäämään kameravalvontaa, huolehtimaan paloturvallisuudesta tai sulkemaan kirkkopihan yön ajaksi.

Kirkkohallituksen yliarkkitehti Eero Raatikainen suosittelee ennaltaehkäiseviä toimia kirkkorakennusten suojeluun. Raatikainen ehdottaa kameravalvonnan lisäämistä tai kirkonpihan sulkemista yöaikaan.

Yliarkkitehti on lähettänyt seurakunnille ohjeistuksen, missä hän muistuttaa myös paloturvallisuudesta huolehtimisen tärkeydestä. Raatikaisen mukaan seurakunta on oikea taho päättämään rakennustensa turvallisuudesta, sillä se omistaa rakennukset, vastaa niiden käytöstä ja tuntee paikalliset olosuhteet.

Tuhotöitä ehkäiseviä toimenpiteitä harkitessaan seurakuntien kannattaa neuvotella viranomaisten kanssa, Raatikainen suosittaa.

Yöllistä liikennettä vartiomaan Raatikainen ehdottaa vartiointiliikkeen palvelua tai talkootyötä yhteistyössä poliisin kanssa. Hänen mukaansa kirkon tontilla liikkuminen yöllä on jo joissakin seurakunnissa kielletty.

Raatikainen lisää, että kameroihin perustuva valvonta on osoittautunut vahingontekoja ehkäiseväksi. Kameravalvonta ei riko yksityisyyden suojaa, kunhan valvonnasta ilmoitetaan ja valvonta kohdistuu tiloihin tai alueeseen, jossa ei ole tiettyyn aikaan luvallista liikkua, hän jatkaa.

Myös paloilmaisin- ja sammutusjärjestelmät ovat yhä tehokkaampia. Järjestelmien tekninen kehitys ja pelastustoimen keskittäminen suuriin yksiköihin on lisännyt tarvetta hankkia sammutusjärjestelmiä ja ennen kaikkea automaattisesti toimivia järjestelmiä, Raatikainen toteaa kirjelmässään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.