Mainos

Kirkkoherralle syyte työsyrjinnästä - ei palkannut kirkkoon kuulumatonta

Syyttäjä vaatii sakkorangaistuksia Ylivieskan seurakunnan kirkkoherralle ja kirkkoneuvoston puheenjohtajalle työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kirkkoherran ja kirkkoneuvoston puheenjohtajan epäillään syrjineen marraskuussa 2009 Ylivieskan seurakunnasta järjestelmäasiantuntijan työpaikkaa hakenutta työnhakijaa uskonnon perusteella. Työntekijä oli ollut hakijoista pätevin, mutta ei ollut kuulunut evankelisluterilaiseen seurakuntaan.

Syytteen mukaan kirkonmiehet olivat Ylivieskan seurakunnan IT-järjestelmäasiantuntijan työpaikasta ilmoittaessaan asettaneet työnhakijan epäedulliseen asemaan uskonnon perusteella edellyttämällä, että valitun henkilön tulee olla evankelisluterilaisen seurakunnan jäsen.

Syyttäjän mukaan seurakunnan IT-järjestelmäasiantuntijan tehtäviin ei ole liittynyt sellaista uskonnonharjoittamiseen liittyvää sisältöä, jonka perusteella seurakunnan jäsenyyttä olisi voinut vaatia, joten virkamiehet ovat tahallaan rikkoneet virkatoiminnassa noudatettaviin työsopimuslakiin ja yhdenvertaisuuslakin perustuvan virkavelvollisuutensa syrjinnän kiellosta.

Molemmat syytetyt kiistävät syytteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.