Mainos

Kirkkohallitus: Kommenteille annettiin selvät säännöt

Seurakuntavaalien vaalikoneesta on poistettu kahden ehdokkaan homokommentit. Kirkkohallituksen verkkoviestintäpäällikkö Sami Kallioinen kertoo, että kieli oli varsin värikästä.

Keskisuomalainen kertoi eilen jyväskyläläisehdokkaasta, jonka vastauksessa oli, että "homot on hävitettävä kansasta" ja "ansaitsevat kuoleman".

Kalliosen mukaan ennen vaalikoneen avaamista pyrittiin ottamaan huomioon kaikentyyppiset ongelmat. Seurakuntia kehotettiin mm. käymään läpi ehdokkaiden vastauksia. Seurakunnat voivat myös toimia vaalikoneen moderaattoreina.

Kallionen sanoo, että ehdokkaille annettiin selvät eettiset säännöt, miten koneessa kerrotaan itsestä ja omasta ajatusmaailmasta. Hänen mukaansa toisen ehdokkaan kanssa poistosta sovittiin hyvässä hengessä, toisen kommentit oli poistettava ilman yhteistyötä.

Ensimmäistä kertaa koko maassa käytössä olevaan vaalikoneeseen oli käynyt tähän aamuun mennessä tutustumassa 100 000 eri kävijää. He olivat avanneet verkkoviestintäpäällikön mukaan noin miljoona satatuhatta eri sivua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.