Mainos

Kirkko palkitsi Riittasisko Räikkeen

Arkkipiispa Jukka Paarma kiitti Riittasisko Räikettä rohkeaksi ja ennakkoluulottomaksi toivon tuojaksi. Räikkeen ohjelmissa toivo on etusijalla, Paarma sanoi luovuttaessaan kirkon tiedonvälityspalkintoa Räikkeelle tänään.

Puheessaan Paarma määritteli, että usko ei ole sanan selitystä eikä kirkko teoriaa. Paarma nosti esiin filosofi Ludwig Wittgensteinin, joka kirjoitti aikoinaan: Älä kysy sanan merkitystä. Kysy sen käyttöä. Paarman mukaan uskonnon alueella valitaan liian usein selittelyn tie. Selitetään, mitä jokin sana merkitsee.

-Sen sijaan, että puhuisimme paljon siitä, mitä rukous on, meidän tulisikin rukoilla enemmän. Meidän tulee ottaa uskon kieli takaisin sen oikeaan käyttöön.
Paarma puhui median merkityksestä kristillisessä julistuksessa. Hänestä julistusta on syytä kehittää medianomaisempaan suuntaan.
-Mutta jos tämä johtaa siihen, että hartaudessa yritetään selkokielellä selittää Jumalan läsnäolon mysteeriä eikä siinä nosteta esiin toivon näkökulmaa, olisi ehkä parempi olla aivan hiljaa. Sillä eihän kirkko ole teoriaa, vaan praktiikkaa.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja