Mainos

Kirkko lisäisi koululaisten iltapäivätoimintaa

Kirkon työryhmä vetoaa koululaisten iltapäivätoiminnan lisäämisen puolesta. Ensisijainen vastuu lasten iltapäivästä kuuluu kunnille, kodeille ja muille kasvattajatahoille, mutta myös seurakuntien työtä ja lisääntyvää panostusta tarvitaan työryhmän mielestä edelleen.

Lähinnä eka- ja tokaluokkalaisille tarkoitetut hoivapainotteiset iltapäiväkerhot antavat seurakunnille hyvän mahdollisuuden koteja ja koulua tukevan kasvatustehtävän toteuttamiseen, työryhmä toteaa. Avainsanana iltapäivätoiminnan kehittämisessä on verkostoyhteistyö, johon tulisi saada mukaan paikkakunnan kaikki lasten hyvinvoinnista kiinnostuneet tahot.

Työryhmä myös huomauttaa, että joissakin seurakunnissa työvoimaa vapautuu käytettäväksi iltapäivätoimintaan kuusivuotiaitten siirryttyä pääsääntöisesti esiopetukseen. Nyt olisi työryhmän mukaan lisäksi mietittävä, voisivatko seurakuntien nuorisotyön ohjaajat suunnata osan työstään nimenomaan iltapäiviin. Kyseessä olisi työkulttuurin muutos, mutta se tukisi osaltaan perheiden yhdessäoloa iltaisin, työryhmä painottaa.

Koululaisten iltapäiväkerhotoiminta pohtineessa työryhmässä oli edustajia eri seurakunnista, palvelujärjestöistä sekä kirkkohallituksesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.