Mainos

Kirkko kosiskelee eksyneitä lampaitaan

Suomen evankelisluterilainen kirkko on alkanut houkutella eronneita jäseniään takaisin. Esimerkiksi Espoossa kirkon jättäneisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Kaikissa Espoon seurakunnissa kirkosta eronneille ei ehditä soittaa, sillä karkean arvion mukaan eronneita on noin 1 500.

Espoon hiippakunnan kirkkoherrat pitivät eilen neuvottelua, jossa sovittiin, että jokainen seurakunta ottaa omalla tavallaan yhteyttä kirkosta eronneisiin.

Espoon tuomiorovasti Antti Kujanpää aikoo postittaa jokaiselle seurakunnastaan eronneelle kirjeen.

- Vaikka tarkoitus ei ole välttämättä saada heitä kaikkia takaisin, on kohteliasta ja asiallista kuulla heitä. Me tarjoamme myös mahdollisuuksia keskustella seurakunnan työntekijöiden kanssa ja antaa palautetta. Se kuuluu normaaliin hyvään ihmissuhteiden hoitoon, Kujanpää perustelee.

Kujanpäällä on tarkoituksena pahoitella kirjeessään tapahtunutta.

- Monen mielestä tässä on oikeudenmukaisuuden tunnetta loukattu ja on ihan ymmärrettävää, että ihmiset reagoivat nykyaikana moniin asioihin, myös sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta, Kujanpää pohtii.

Kujanpään mukaan ihmisten tulisi muistaa myös uskontoa ja kirkkoa koskevissa asioissa suvaitsevaisuus.

- Pitäisi olla suvaitsevainen myös toisella tavalla ajattelevia kohtaan. Kirkko on lähtökohtaisesti hyvin monenlaisten ihmisten yhteisö. Oli äärilaidat mitkä tahansa, niiden pitäisi vain sietää toisiaan ja erilaisuuttaan, Kujanpää opastaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.