Mainos

Kirkko kehottaa Pussy Riotia katumaan

Venäjän ortodoksinen kirkko kehotti päivällä aktivistiryhmä Pussy Riotin jäseniä katumaan tekojaan.

Kirkon viestintäpäällikkö Vladimir Legoida sanoi, että mahdollinen katumus pitäisi ottaa huomioon myös huomisessa oikeuden istunnossa, jossa käsitellään naisten valitusta saamastaan rangaistuksesta.

– Heidän sieluilleen tekisi hyvää, jos he katuisivat pyhän huoneen häpäisyä. Heitä pitää kuitenkin rangaista teoistaan, mutta mahdollinen katumus pitää huomioida lopullisissa rangaistuksissa, selvensi Legoida.

Huomenna alkaa valitustuomioistuimen oikeudenkäynti ryhmän kolmen jäsenen kahden vuoden vankeusrangaistuksista. Pussy Riot -ryhmän kolme jäsentä tuomittiin vankeuteen heidän esitettyä moskovalaisessa katedraalissa presidentti Vladimir Putinia kritisoivan performanssin. Heidät tuomittiin elokuussa uskonnollisen vihan motivoimasta huliganismista. He valittivat tuomiostaan.

Naisten asianajajan mukaan Pussy Riotin tuomitut jäsenet eivät aio myöntää tehneensä rikosta.

– Jos kirkko tarkoittaa katumuksella sitä, että he myöntäisivät jonkin rikoksen, katumusta ei tule tapahtumaan. He eivät myönnä syyllisyyttään. Tässä tapauksessa kehotus katumukseen on hyödytön, asianajaja Mark Feigin kertoi Dozhd-televisiokanavalle sunnuntaina.

Pussy Riotin jäsenten asianajajat ja sukulaiset pitävät yllä toivoa, että naisten rangaistukset kumottaisiin tai niitä kevennettäisiin huomisessa oikeudenkäynnissä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.