Mainos

Kirkko ei ota selvää kantaa parisuhdelakiin

Kirkko ei vieläkään ota selvää kantaa samaa sukupuolta olevien liittoihin. Tänään päättyneessä piispainkokouksessa aihe ei kuulunut edes asialistalle, vaikka siitä selvästikin oli keskusteltu.

Arkkipiispa Jukka Paarman mielestä homo- ja lesboliittojen siunaamista tulisi välttää. Pappisviralle homoseksuaalisuus ei sen sijaan voi kirkonkaan mukaan olla este.

Vaikka homosuhde olisi ensi kuun alussa voimaan tulevan parisuhdelain mukaan virallinen, ei arkkipiispa antaisi sille kirkon siunausta. Pappi voi kyllä käydä rukoilemassa homoparin kotona.

- Meidän pitäisi välttää kaikki sellaiset toimitukset, joka voitaisiin tulkita niin, että kirkko on siunaamassa tällaisen suhteen ja sen muodot, Paarma sanoi.

Päätösvallan siirtäminen papeille saa myös kritiikkiä.

- Minä kuvittelen, että piispat luottavat siihen, että kirkon kentällä on niin paljon perinteisesti ajattelevia ja homoseksuaalisuutta vastustavia ihmisiä, että papit eivät uskalla rohkeasti tunnustaa väriä homoseksuaalien kansalaisoikeuksien puolesta tässä asiassa. Sen takia he jättävät tämän asian niin sanotusti auki ja pesevät itse siitä kätensä, uskoo Helsingin yliopiston dosentti, pastori Matti Myllykoski.

Kirkon juupas-eipäs kommenttien taustalla voi olla myös pelko.

- Kohtahan sitten homoseksuaaleja vihitään kirkossa ja homoseksuaalien parisuhde pitäisi rinnastaa avioliittoon ja juuri tätä pelätään, Myllykoski toteaa.

Papin virassa homoseksuaali puolestaan ei ole piispojen mukaan ihanteellinen, mutta lain kirjainta noudatetaan. Homoille ja lesboille löytyy kirkosta tilaa, niin työntekijöinä kuin jopa päättäjinäkin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.