Mainos

Kirkko avustaa miinanraivauksessa

Kirkon ulkomaanapu (KUA) osallistui viime vuonna ensimmäistä kertaa myös miinanraivaukseen. Maailman miinoitetuimpiin alueisiin kuuluvassa Kambodzhassa KUA tuki miinanraivausta lähes miljoonalla markalla.

-Vasta kun miina-alueet on raivattu, pääsevät ihmiset varsinaiseen työhön pelloille ja puutarhoihin. Paikallisille asukkaille annetaan myös miinavalistusta kuten Angolassa ja Mosambikissakin, sanoo Kirkon ulkomaanavun johtaja Tapio Saraneva.
KUA:n muutkin avustusmahdollisuudet paranivat merkittävästi, sillä avustustoiminnan varat kasvoivat 10 prosenttia yhteensä 63 miljoonaan markkaan.

Suomen suurimpiin kehitysyhteistyöjärjestöihin kuuluvan KUA:n avusta suuntautui kolmasosa Afrikkaan. Aasiaan ja ja Eurooppaan käytettiin kolmannes ja Latinalaiseen Amerikkaan kymmenesosa kaikesta avusta. Humanitaarista apua annettiin viime vuonna mm. Venäjän Karjalaan, entiseen Jugoslaviaan, Ruandaan ja Pohjois-Koreaan.

KUA sai viime vuonna varoja toimintaansa varten mm. Yhteisvastuukeräyksestä (14 mmk), seurakuntien talousarviolahjoituksista (13,4 mmk), seurakuntien kolehdeista (5,3 mmk), ulkoministeriöltä (17 mmk) ja Euroopan unionilta (2,7 mmk) sekä yksityisiltä henkilöiltä (5,8 mmk).
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.