Mainos

Kirkas sää käynnisti Pakistanin avustuslennot

Avustustyöntekijöiden mukaan avustuslentojen viivytys voi maksaa tuhansia ihmishenkiä.

Avustuspaketit ovat alkaneet saapua Pohjois-Pakistanin vuoristoon, missä maanjäristyksen tuhoamien kylien asukkaat ovat odottaneet ruokaa ja telttoja jo yli viikon.

Helikopterit eivät päässeet rankkasateiden vuoksi moneen päivään lainkaan liikkeelle. Avustustyöntekijöiden mukaan viivytys voi maksaa tuhansia ihmishenkiä.

-Tilanne on vähän enemmän hallinnassa, jos täällä niin voi edes sanoa, YK:n toimia Muzaffarabadin kaupungissa johtava Alain Pasche sanoo.

Pakistanin armeija toivoo voivansa toteuttaa päivän aikana 80 avustuslentoa, jos sää jatkuu aurinkoisena. Apua on viety vuorille myös jalkapatikassa ja muulien selässä.

Monet Pakistanille kuuluvan Kashmirin maanteistä tuhoutuivat kokonaan maanjäristyksessä, jonka tiedetään surmanneen yli 53 000 ihmistä. Pelastustyöntekijät pelkäävät, että nälkä, kylmyys ja infektiot alkavat jo surmata saarroksiin jääneiden kylien asukkaita.

YK:n humanitaarisen avun toimisto OCHA järjestää ensi viikolla kokouksen, johon kutsutaan apua luvanneet maat. YK:lle luvatusta hätäavusta vain noin seitsemäsosa on saatu kokoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.