Mainos

Kirkaa jäätiin kaipaamaan

Kirka oli yksi Suomen myydyimmistä artisteista. Hänen uransa musiikin parissa ulottui viidelle vuosikymmenelle.

Suomalaisen populaarikulttuurin legendan, iskelmätaiteilija Kirkan poismeno on koskettanut monia. Kirka menehtyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kotonaan sairaskohtaukseen. Hän oli kuollessaan 56-vuotias.

- Kirkan äänestä ja persoonasta ei voi erehtyä, oli vain yksi Kirka, kommentoi Kirkan äkillistä poismenoa Sony BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen. Sony BMG oli Kirkan levy-yhtiö viime vuoteen saakka.

Lukuisia platina- ja kultalevyjä sekä Emma-patsaita uransa aikana keränneen Kirkan kuolema sai kollegat, työtoverit ja fanit muistelemaan miehen yli 40 vuotta kestänyttä taiteilijauraa.

Kollega Danny muistaa Kirkan vankan musikaalisuuden miehenä, joka oli samalla "Suomen ainoa laulava saksofoni". Dannyn mielstä Kirkalta löytyi myös rohkeutta ja tyylitajua.

Mestarit-kvartetissa Kirkan kanssa esiintynyt Pave Maijanen kehuu Babitzinin luonnetta ja persoonaa. Ja sitä, että Kirka oli ikuinen veijari, jolla oli "ääni isolla Ä:llä".

Kirka kiilasi jättisuosioon jo 1960-luvulla, mutta julkaisi myydyimmät levynsä vasta 1980-luvun lopussa. Monelle fanille Kirkan kuolema merkitsi nuoruusmuistojen täyttämää nostalgiahetkeä.

- Muistan lapsuudesta 1970-luvulta, että Kirkan kasetti pauhasi aina, kun menimme autolla mökille, eräs helsinkiläinen fani muistelee.

Kirkan poismeno sai ihmiset sankoin joukoin internetin ääreen. Kirkaa käsittelevien aineistojen vuoksi MTV3:n Netti-tv:n kävijämäärät olivat keskiviikkona ennätykselliset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.