Mainos

Kirjojen kierrätys suosittua lukioissa

Koulukirjojen kierrätyksestä on tullut suosittua etenkin lukioissa. Käytettyjä kirjoja kierrättävät esimerkiksi lukioiden oppilaskunnat, mutta parin vuoden aikana alalle on perustettu myös koko Suomen kattavia kirjakauppaketjuja. Käytettyjä kirjoja ostamalla voi säästää lukiovuosien aikana satoja euroja.

Lukiolaisten liiton laskelmien mukaan uudet kirjat kolmeksi vuodeksi maksavat keskimääärin kahdeksansataa euroa. Ei siis ihme, että käytettyjen koulukirjojen kaupassa käy kuhina. Neljän lukiolaispojan ideasta on parissa vuodessa kasvanut 130 nuorta työllistävä kauppaketju yhdeksälle paikkakunnalle.

- Systeemi toimii niin, että jos lukiolainen haluaa myydä vanhan kirjan, hän tuo sen meille ja me ostamme sen käteisellä. Meillä on myymälöitä, ja niistä näitä käytettyjä kirjoja sitten saa ostaa. Tämän lisäksi meillä on yhteistyötä myös oppilaskuntien kanssa, eli menemme lukioihin paikanpäälle ja tarjoamme näitä kirjoja myös siellä, sanoo toimitusjohtaja Pekka Pirhonen Jamera Networks Oy:stä.

Täältä käytetyn kirjan saa parhammillaan puoleen hintaan.

- Helsinki nyt mä ostin kirjan, kaupassa se maksaa 9 euroa, nyt mä ostin sen kuudella eurolla, kertoo lukiolainen Marina Kotslova.

Jos onnistuu löytämään kaikki kirjat käytettynä, pääsee säästetyllä summalla lukion jälkeen vaikkapa etelänmatkalle.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.