Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Venäjä masinoi lapsikysymystä tietoisesti

Suomi on jälleen kerran leimattu Venäjällä maaksi, jossa lapset riistetään ilman syytä kunnollisilta venäläisäideiltä.

Vantaan venäläisäidin kohtaloa on rummutettu venäläismediassa maan pääkanavia myöten päiväkausia ja tapausta on avattu totutun mukaisesti lähinnä venäläisnäkökulmasta.

Lapsensa ulkomailla menettäneiden venäläisäitien onnettomia kohtaloita nostetaan Venäjällä esille säännöllisin väliajoin. Hyökkäykset eivät koske pelkästään Suomea, vaan niistä saavat osansa myös muut läntiset hyvinvointivaltiot, joihin venäläisnaiset hakeutuvat naimisiin ja perhettä perustamaan. Yhteistä näille tapauksille on se, että yhden perheen asialla yritetään aina kiristää koko maata.

Venäjä on muuttotappioalue

Yhä useampi nuori venäläinen harkitsee maan poliittisesti pysähtyneessä nykytilanteessa muuttoa länteen, mikä ei tiedä hyvää jo ennestään väestökatoisen maan tulevaisuudelle. Venäjän johto ei tietenkään katso työikäisten veronmaksajien joukkopakoa hyvällä. Asiaan on päätetty puuttua tarjoilemalla kansalaisille kauhutarinoita lännessä lapsensa menettäneistä venäläisnaisista. Tämän venäläismedian kautta levitettävän propagandan pääviesti tuntuu olevan, ettei kannata edes harkita länteen muuttoa, sillä sinullekin voi käydä yhtä huonosti.

Venäläisnainen päätyy usein naimisiin itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa, eivätkä suhteen lähtökohdat ole parhaat mahdolliset, jos ei ole välttämättä edes yhteistä kieltä. Yhtälöä vaikeuttavat myös kulttuurierot muun muassa perustavanlaatuisesti eroavine sukupuolirooleineen ja uuden kotimaan aiheuttamat sopeutumisvaikeudet. Ei ole maalaisjärjellä ajateltuna lainkaan kummallista, että epäsuhtaisten pariskuntien suhteet päättyvät usein eroon ja lapsista tulee riitaa, kun tilanteita ei pystytä ratkaisemaan sivistyneesti.

Lasten fyysinen kuritus on Venäjällä hyväksytympää kuin Suomessa. Venäläinen ei välttämättä oikeasti kerta kaikkiaan käsitä, miksi ihmeessä joku Suomen sosiaalitoimi sekaantuu perheiden kasvatusmetodeihin. Monilla lännessä seka-avioliitoissa syntyneillä lapsilla ei ole myöskään Venäjän kansalaisuutta, mikä voi sekin aiheuttaa ongelmia tilanteessa, jossa äiti haluaisi palata lapsensa kanssa Venäjälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.