Mainos

Kirjeenvaihtajamme Krimillä: Pakko lopettaa, nyt pitää kuvata

Tilanne Krimin niemimaalla jatkuu jännittyneenä. Ukrainalaisten ja venäläisten tai Venäjä-mielisten yhteenotot ovat lähellä, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste Simferopolin kaupungista.

Saraste on parhaillaan puistossa Simferopolissa, jossa ukrainalaismieliset ja venäjämieliset ottavat mittaan toisistaan ainakin sanan säilällä. Kun soitimme hänelle kotitoimituksesta, taustalta kuului kova meteli, kun venäläismieliset kaartoivat juuri paikalle autosaattueessa. Poliisi oli paikalla pitämässä kahta ryhmittymää erossa toisistaan.

– Nyt näyttää siltä, että jännitys kiristyy näiden kahden joukon välillä, joten nyt on parempi kaivaa kamera esille, videojournalistina toimiva Saraste lopetti puhelun lyhyeen.

Hetki tämän jälkeen uutistoimisto AFP välitti tiedon, että mielenosoittajat ottivat yhteen toisessa kaupungissa Sevastopolissa. Paikalla olleen BBC:n toimittajan mukaan Venäjä-mieliset henkilöt hakkasivat Ukrainan hallitusta tukevia mielenosoittajia ja uhkailivat myös toimittajia.

Ukrainassa järjestetää tänään kansallismielisiä mielenosoituksia maan uuden hallinnon tueksi. Mielenilmauksia on luvassa sekä Kiovassa että Venäjään liittymistä havittelevan Krimin niemimaan kaupungeissa.

Tänään tulee kuluneeksi 200 vuotta Ukrainan kansallisrunoilijana pidetyn Taras Shevtshenkon syntymästä.

Ukrainan rajavartiosto kertoi aikaisemmin tänään, että venäläisjoukot ovat ottaneet haltuunsa uuden raja-aseman Krimillä. Rajavartioston tiedottajan mukaan niemimaan länsirannalla sijaitsevan Tshernomorskojen raja-aseman henkilökunta on piiritettynä aseman rakennuksessa.

Rajavartioston mukaan venäläiset valvovat nyt jo 11:tä raja-asemaa Krimillä.

Kansainväliset kuvatoimistot ovat välittäneet eilisiä kuvia Ukrainan armeijan kalustosiirroista.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.