Mainos

Kirjeenvaihtaja Lumikero: Poliisikin ymmällään Malmön tapahtumista

Ruotsin poliisi selvittää parhaillaan Malmössä viimeisen vuorokauden aikana tapahtuneita rikoksia. Toinen tapauksista on pysäköintialueella tapahtunut murha, toinen poliisiasemalle tehty pommi-isku.

– Poliisi on edelleen ymmällään siitä, mitä on tapahtunut, eikä tiedetä, onko tapahtumilla yhteyttä toisiinsa, kertoo MTV3 Uutisten Tukholman kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Pysäköintipaikalla murhattu henkilö oli 48-vuotias neljän lapsen isä. Tässä vaiheessa ei varmuudella tiedetä, löytyykö häneltä rikosrekisteriä, mutta lehtitietojen mukaan hän olisi ajanut pimeää taksia ja saattanut sitä kautta joutua kontaktiin rikollisliigan kanssa.

Poliisilaitoksen isku on Lumikeron mukaan vielä täysin selvittämättä. Silminnäkijän mukaan kaksi tumma-asuista henkilöä poistui paikalta heti räjähdyksen jälkeen mopolla. Muita tietoja tai tuntomerkkejä tekijöistä ei ole.

– Tapahtumaketjun tekee varsin vakavaksi se, että runsaan kahden kuukauden aikana Malmössä on tapahtunut kuusi ampumalla tehtyä murhaa, joilla ei tiedetä olevan yhteyttä toisiinsa, Lumikero sanoo.

Laittomien aseiden levittämistä halutaan vaikeuttaa

Tapahtumat ovat ihmetyttäneet poliisia, koska monilla uhreista ei ole ollut rikollista taustaa. Kaupungissa on epäilty liikkuvan jopa sarjamurhaajan. Vuosi sitten kiinni jäi henkilö, jota epäillään ainakin kolmesta murhasta sekä noin kymmenestä ampumisesta, jotka eivät johtaneet kuolemaan.

Nyt koko kaupunki on varpaillaan ja ihmisiä pelottaa Lumikeron mukaan kulkea pimeillä kaduilla.

Viimeisimpien tapahtumien jälkeen Ruotsin oikeusministeriössä on pidetty hätäkokous, jossa on keskusteltu laittomien aseiden levittämisen ja maahantulon rajoittamisesta aselakia kiristämällä. Malmö sijaitsee siltayhteyden päässä Manner-Euroopasta, ja sen kautta virtaa maahan paljon pimeitä aseita.

Jos aselakia kiristettäisiin, laittoman aseen hallussapito voisi johtaa jatkossa pitkiin vankeusrangaistuksiin. Uusi laki voisi astua voimaan jo ensi kesänä.

Jo aiemmin Malmöön on lähetetty erikoiskoulutuksen saaneita poliiseja, jotka liikkuvat kaduilla öiseen aikaan. Viimeisimmät väkivallanteot kuitenkin osoittavat, ettei kymmenistä lisäpoliiseista ole ollut apua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.