Mainos

Kirjastokortti pelasti kitaristin hädästä – "On käytetty myös voiveitsenä ulkomaanreissulla"

Hätä ei lue lakia: kun pitää soittaa, pitää soittaa. Jos välineet eivät ole kunnossa, improvisoidaan. Tässä tapauksessa mies ajatteli ensin leikata pankkikorttinsa plektraksi, mutta päätyi kuitenkin kirjastokorttiinsa.

Kiire soittokeikalle voi aiheuttaa joskus erikoisia tilanteita ja vaatia luovuutta ja soveltamista. Näin kävi helsinkiläiskitaristille, joka unohti plektrat kotiinsa.

Sähkökitaran soittaminen voi olla hankalaa ilman muovista plektraa, mutta onneksi avuksi löytyi kirjastokortti ja sakset. Kortista sai leikattua yhden soittamiseen sopivan muovinpalan ja keikka oli pelastettu.

Hauskan tarinan jakoi Kallion kirjaston Facebook-sivuilla myös erikoiskirjastovirkailija Marika Nikula. Nikula kertoo MTV Uutisille, että mieskitaristi on kirjaston kanta-asiakkaita. 

– Hän kertoi minulle miettineensä tarkkaan, mistä leikkaa palasen. Näin hän ei tuhonnut kortissa olevaa viivakoodia. Yritin tarjota hänelle uutta kirjastokorttia, mutta hän ei halunnut. Minusta tämä oli sympaattinen tarina.

Voiveitsi hukassa? Kirjastokortti auttaa!

Nikula kertoo miettineensä leikillään, että ehkä jatkossa uusiin kortteihin voisi tehdä reikiä, jolloin plektran puutteesta kärsivien kitaristien ei tarvitsisi käyttää saksia.

Jos kirjastokortilla on soitettu keikka, on sitä käytetty muuhunkin.

– Kerran kuulin, että korttia olisi käytetty voiveitsenä ulkomaanreissulla.

Nikula kertoo kuitenkin yllättyneensä siitä, miten tärkeä ja jopa pyhä asia kirjastokortti ihmisille on.

– Monessa kommentissa oli selvästi närkästytty siitä, että joku menee leikkaamaan kirjastokorttinsa. Monien mielestä parempi vaihtoehto olisi ollut vaikkapa pankkikortti. Itse olin ilahtunut, että kortille oli keksitty noinkin kekseliäs käyttötapa, Nikula sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.