Mainos

Kirjastoille sponsorirahaa tietokoneisiin

Vain joka kolmannessa kirjastossa on opetusministeriön tavoitteiden mukainen määrä tietokoneita eli vähintään yksi kone tuhatta asukasta kohden. Opetusministeriön laskelmien mukaan laitteita tarvittaisiin lähivuosina lisää 2500. Tilanteeseen on luvassa pientä kohennusta, kun kolmisensataa paikallista kirjastoa saa tänä vuonna uudet tietokoneet sponsorirahan turvin.

Sponsoriksi ryhtyvät osuuspankit, jotka satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi lahjoittavat maan eri puolilla sijaitseviin kunnallisiin kirjastoihin kaiken kaikkiaan 350 tietokonetta tietokoneyhteyksineen. Pankit sitoutuivat huolehtimaan myös koneiden huollosta kolmen vuoden ajan. Tietokoneiden arvo on noin 700 000 euroa.

Lahjoituksen kohteeseen vaikuttivat kirjastojen rahoitusvaikeuksista kertovat tiedot. Viestintäyksikön päällikkö Seija Vennervirta Osuuspankkikeskuksesta ei muista osuuspankkien aiemmin laajemmin tukeneen julkisia palveluja, vaan sponsorointi on kohdistunut kulttuuriin sekä vuorovuosin joko vanhusten tai lasten ja nuorten hyväksi työskenteleviin järjestöihin.

Yhtä suurta valtakunnallista lahjoitusta kirjastojen toimintaan ei ole ennen saatu, mutta paikallisia sponsoreita on löytynyt ennenkin. Opetusministeriössä on jopa laadittu ohjeet kirjastojen sponsorisopimuksia varten, kertoo kulttuuriasiainneuvos Kirsti Kekki. Aiemmista lahjoituksista huomattavin tuli ulkomailta, kun Microsoft-yhtiön omistajan Bill Gatesin perustama säätiö antoi toissa vuonna Helsingin kaupunginkirjastolle miljoonan euron arvoisen palkinnon tunnustuksena Internet-yhteyksien kehittämisestä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.