Mainos

Kirjastoauto kaasuttaa Provinssiin

Kirjastoauto on ensimmäistä kertaa paikalla suuressa rocktapahtumassa, kun Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastoauto parkkeerataan Törnävänsaarelle ensi lauantaina Provinssirockin aikana. Nuorisoa houkutellaan mm. satutuokiolla, nettiyhteydellä ja sopivan rakkausrunon etsinnällä.

Iso osa nuorista kaikkoaa kirjastosta murrosiässä ja nyt heitä yritetään houkutella takaisin näyttämällä, mitä moderni sivistyslaitos voi tarjota. Samalla kuin ohimennen kerrotaan veroeurojen käytöstä.

- Kirjastonkin on mietittävä asiakkaitaan: ei nuorille asiakkaille voi tarjota sitä mitä iäkkäämmille, vaan palvelukonseptia on tuunattava nuorisolle, naurahtaa yksi idean äideistä, Länsi-Suomen lääninhallituksen sivistystoimentarkastaja Anneli Ketonen.

Jotain perinteistäkin on kuitenkin mukana: nimittäin satutunti. Provinssirockin yleisölle aiotaan kertoa satuja: niitä lapsuudesta tuttuja ja aivan uusiakin, aikuisillekin sopivia. Karkkitarjoilua on myös luvassa.

Lisäksi Ykä-kirjastoautossa on poistokirjojen myynti, nettiyhteys vaikka lisätietojen hakemiseen suosikkibändistä tai facebookkailuun sekä perinteiset päivän sanomalehdet.

Ja jos tapahtumasta löytyy suuri rakkaus, rakkauden kohteelle voi etsiä sopivaa rakkausrunoa kirjastoautosta - kirjaston väki on luvannut auttaa tässä tärkeässä tehtävässä.

Tapahtuman hengen mukaan klo 18 on haastattelussa rokkari, Kotiteollisuuden keulahamo Jouni Hynynen.

- Idea on napattu Tanskasta, jossa kirjastoauto on ollut paikalla ainakin Roskildessa. Tietääkseni Suomessa ei missään isossa nuorisotapahtumassa ole aikaisemmin ollut mukana kirjastoauto. Espoo on ollut edelläkävijä ja käyttänyt omaa kirjastoautoaan kesällä Lempibussina ja jakanut sieltä mm. seksivalistusta, sivistystoimentarkastaja Ketonen kertoo.

Kirjastoauto löytyy Provinssirockista Rumbateltan ja Olutteltan välimaastosta. Se ajetaan pois paikalta ennen mahdollisia iltahulinoita eli noin klo 19.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.