Mainos

Kirjamessut ylitti viimevuotisen kävijämäärän

Helsingin kirjamessut veti runsaspäisen yleisön Messukeskukseen.

Toiset Helsingin kirjamessut keräsivät neljän päivän aikana 33 600 kirjan ystävää Messukeskukseen. Se on 12,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Suomen Gallup-Median tutkimuksen alustavien tulosten mukaan kävijät antavat kirjamessuille nyt vielä paremman arvosanan kuin viime vuonna. Peräti 91 prosenttia tutkimukseen vastanneista oli tapahtuman kokonaisantiin hyvin tai erittäin tyytyväisiä.

Kävijät tulivat kirjamessuille ensisijaisesti tutustumaan uusiin kirjoihin, tekemään ostoksia ja seuraamaan kirjailijavieraiden esiintymisiä. Noin 85 prosenttia vastanneista kertoo ostaneensa messuilta kirjan tai kirjoja.

Myös ohjelma sai hyvää palautetta. Messuyleisö löysi helposti tämän vuoden uutuudet kuten Poetry Slam -runokisailun, kirjakeittiön kokkaajat ja scifisunnuntain.

Tunnettujen kaunokirjailijoiden ohella yleisön suosikeiksi nousivat elämän arvoja ja filosofiaa käsitelleet esitykset. Bändikirjojen esittelyt, kuten Him- ja Nylon Beat -tilaisuudet houkuttelivat lavojen eteen satapäin väkeä. Niinikään Lasse Lehtisen väitöskirjakeskustelu kiinnosti suurta yleisöä.

Helsingin kirjamessut järjestetään ensi vuonna 23.-26. lokakuuta. Silloin pääteemana on Kirja siltojen rakentajana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.