Mainos

Kirjallisuuden nettilehti aloittaa toisen vuoden

Vaihtoehtoinen kirjallisuuden kritiikkifoorumi, nettilehti Kiiltomato viettää tänään 1-vuotispäiviään. Nettilehden tekijät pitävät ensimmäistä vuotta hyvänä. Joka päivä ilmestyvään lehteen käy päivittäin tutustumassa vähintään 100 laatukirjallisuuden ystävää. Uusien kritiikkien ilmestyessä kävijämäärä on saattanut kaksinkertaistua.

Nettikahvilassa luetaan myös lehtiä

Vuoden aikana Kiiltomadossa on julkaistu 135 kritiikkiä -suurimmaksi osaksi kotimaisesta kaunokirjallisuudesta. Teokset ovat 43:lta kustantajalta. Kiiltomadon verkostoon kuuluu 94 kriitikkoa, jotka asuvat eri puolilla Suomea, osa ulkomailla. Tänä vuonna tavoitteena on julkaista vähintään 100 uutta kritiikkiä.

Juhlajulkaisun pääkirjoitus osallistuu keskusteluun kulttuurilehdistä. Johanna Venho kysyy pääkirjoituksessa pienten lehtien yhteistyön mahdollisuutta ja mahdottomuutta ja perää vähintään lehtien välistä keskustelua. Hän kirjoittaa pienlehden toimittajan usein ankarastakin arjesta ja siitä ilosta, että näitä lehtiä tehdessä löytää merkittävää, enemmän julkisutta ansaitsevaa kirjallisuutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.