Mainos

Kirjakaupan keskittyminen huolettaa pienkustantajia

Pienkustantajat ovat huolissaan kirjakaupan keskittymisestä Sanoma-WSOY -fuusion myötä. Noin 30:tä pientä kustannusyritystä edustava Suomen Pienkustantajat ry on pyytänyt kilpailuvirastoa selvittämään Suomalaisen Kirjakaupan toimintaa ja sitä, kuinka pienten kustantajien tasapuolinen kohtelu turvataan suurkustantajien omistamassa jakeluketjussa.

Sanoma Osakeyhtiön, Helsinki Median ja WSOY:n yhdistyessä syntyvän Sanoma-WSOY -konsernin haltuun siirtyy lähes 55 prosenttia Suomalaisen Kirjakaupan omistavan Rautakirjan osakkeista. Suomalainen Kirjakauppa taas on pienkustantajien mielestä selvästi määräävässä asemassa kirjakauppamarkkinoilla. Ketjulla on 55 myymälää 39 paikkakunnalla ja se vahvisti asemiaan entisestään ostamalla Akateemisen Kirjakaupan myymälät Joensuussa, Oulussa, Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Pienkustantajien yhdistyksen mielestä Suomalainen Kirjakauppa voi hankinta- ja hinnoittelupäätöksillään pitkälle määrätä yksittäisen kirjan tai kustantamon aseman Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.