Mainos

Kirjailijaliitto palkitsi Paavo Haavikon

Akateemikko Paavo Haavikko on saanut Suomen Kirjailijaliiton tämän vuoden tunnustuspalkinnon. 10 000 euron suuruinen palkinto luovutettiin Haavikolle Turun kirjamessuilla.

Kirjailijana, kustantajana ja yhteiskunnallisena keskustelijana Haavikko on aina herättänyt ristiriitaisia tunteita, mutta hänen merkityksensä suomalaiselle kirjallisuudelle, kulttuurielämälle ja yhteiskunnalle on kiistaton, liitto perustelee.

- Elämäntyöllään Haavikko on noussut kansankunnan suurmiesten joukkoon.

Haavikon kirjallinen tuotanto koostuu yli 70 teoksesta. Esikoisteoksellaan Tiet etäisyyksiin (1951) hän nousi suomalaisen lyriikan modernismin kärkihahmoksi. Myöhemmin hän laajensi tuotantoaan. Proosan lisäksi hän on kirjoittanut näytelmiä, joista tunnetuin lienee Yleisradion tuottama Rauta-aika (1982). Haavikon oopperalibrettoja ovat muun muassa Ratsumies, Kuningas lähtee Ranskaan ja Paavo Suuri.

Nuorelle kirjailijalle myönnettävän Waltari-palkinnon, 8000 euroa, sai Sofi Oksanen. Oksanen ei pyytelee anteeksi näkemyksiään eikä taiteellista tinkimättömyyttään. Kollegiaalisen palautteen mukaan Oksanen on häikäisevä kirjailija, liitto toteaa.

Lasten- ja nuortenkirjapalkinto Tirlittan, 5000 euroa, myönnettiin Jukka Parkkiselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.