Mainos

Kirjailijaliitto palkitsi Kilven, Itkosen ja Huotarisen

Liiton tämänvuotisen tunnustuspalkinnon saanutta Eeva Kilpeä kiiteltiin muun muassa hellän ironisesta tyylistään. Jukka Parkkiselle myönnettiin Anni Polva -sarjakuvapalkinto.

Eeva Kilpi on saanut Suomen Kirjailijaliiton tämänvuotisen tunnustuspalkinnon. 8000 euron suuruinen palkinto ojennettiin Kilvelle Turun kirjamessuilla.

Kilven esikoisteos Noidanlukko ilmestyi vuonna 1959. Sen ensimmäinen lause kuuluu: "Olen ollut rakastunut niin kauan kuin saatan muistaa." Rakkaus ja naisen seksuaalisuus ovatkin Kilven tuotannon keskeisia teemoja.

Luonteenomaista Kilvelle on myös samaistuva, jopa inhimillistävä suhde luontoon.

- Kilpi ei kuitenkaan saarnaa eikä moralisoi vaan vaikuttaa lukijoihinsa empatian keinoin, huumorilla ja hellällä ironialla, toteaa Kirjailijaliitto perusteluissaan.

Evakkokarjalaisuutta käsittelevissä teoksissaan Kilpi on antanut äänen kaikille niille, jotka jakavat hänen kokemuksensa Karjalan menetyksestä ja unelman sen takaisin saamisesta.

Kilven tuotanto käsittää yli 30 kaunokirjallista teosta. Teoksia on käännetty noin 15 kielelle.

Tirlittan-palkinnon liitto antoi Jukka Itkoselle. Lyriikkaa ja proosaa kirjoittanut Itkonen sai kiitosta verbaaliakrobatiastaan, joka avaa arjen ja virittää juhlan. Palkinto on 4000 euroa.

Liiton 110-vuotisjuhlan kunnaksi ensimmäistä kertaa jaetun Nuori Manner -palkinnon sai Vilja-Tuulia Huotarinen. Nuoren runoilijan kannustamiseksi tarkoitettu palkinto on 2500 euroa.

Anni Polva -palkinto Jukka Parkkiselle

Jukka Parkkisen teos Karhukirjeitä kaamoksesta (2006) on saanut ensimmäisen Anni Polva -sarjakirjapalkinnon. Palkinto jaettiin Turun kirjamessuilla.

Teos on Karhukirjeitä-sarjan neljäs. Parkkisen runsas tarinointi ylittää ikärajat ja saa sekä lapsi- että aikuislukijan nauramaan ääneen, kiittelee palkintoraati.

Kuopiolaissyntyinen Jukka Parkkinen (s. 1948) asuu Turussa. Lastenkirjailijanuransa hän aloitti 1970-luvun lopulla. Hän on työskennellyt myös muun muassa radio- ja tv-toimittajana sekä opettajana yliopistossa.

Palkintoraatiin kuuluivat kirjailijat Hannu Hirvonen, Markku Karpio, Reetta Niemelä, Seita Parkkola ja Tuula Sandström sekä lapsista ja nuorista koottu asiantuntijaryhmä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.