Kirjailija Tiina Raevaara sai Runeberg-palkinnon

Tämän vuoden Runeberg-kirjallisuuspalkinnon on saanut Tiina Raevaara novellikokoelmastaan En tunne sinua vierelläni. Tunnustus myönnettiin tänään Runebergin päivänä Porvoossa.

Palkintoraadin mukaan Raevaaran teos puhuttelee ennen kaikkea lukijan alitajuntaa. Kirjan maailmat muistuttavat arkitodellisuuttamme, mutta niiden tapahtumat noudattavat usein unenomaista logiikkaa.

Nyt palkittu kirja käsittelee eriskummallisten tapahtumien ohella suuria inhimillisiä kysymyksiä, kuten elämää, kuolemaa, rakkautta ja muistamista. Keskeisellä sijalla novelleissa on luonto.

Raevaaran kokoelman tarinat sisältävät piirteitä kirjallisuuden eri lajityypeistä. Palkintoperusteiden mukaan hän yhdistelee taiten kauhukirjallisuutta, psykologista trilleriä, myyttejä ja satuja.

Runeberg-palkinnon arvo on 10000 euroa. Viime vuonna tunnustuksen voitti Kari Hotakainen romaanillaan Ihmisen osa.

Muut ehdokkaat Runeberg-palkinnolle olivat Eva-Stina Byggmästar, Olli Jalonen, Pekka Manninen, Tommi Melender, Antti Nyle'n, Harry Salmenniemi ja Miina Supinen.

(MTV3 - STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.