Mainos

Kirjailija: Poliittisesti värikäs ja kummallinen vuosi

Kirjailija Jussi Lähteen mielestä Suomella on takana poliittisesti hyvin värikäs ja kummallinenkin vuosi. Tätä Lähde perustelee sillä, että julkisuudessa on puhuttu paljon muista asioista kuin itse politiikasta.

Kuulostaako politiikan kieli kummalliselta? Mitä poliitikko oikeastaan tarkoittaa? Tätä Lähde on selvittänyt tuoreessa Politiikka - suomi -sanakirjassaan.

Lähteen mielestä esimerkiksi uudet poliittiset ilmaukset, kuten tuppeensahaukset ja erikoishöyläykset, tuovat puolueille jatkossa suuria vaikeuksia saada vaaleissa eduskuntavaaliehdokkaita.

- Ihmisillä on sellainen olo, että ehdokkuus nielee koko perheen. Kaikki vanhat synnit avataan ja tästä kaikesta tulee paljon kiinnostavampaa kuin itse sanomisesta. Ja jos se sanominen on vielä sellaista harmaata pyörittelyä, niin ei ihme, Lähde kritisoi.

"Naiset politiikassa armottomia"

Lähde näkee naisten ja miesten välillä runsaasti eroja politiikassa. Lähteen mielestä naiset ovat hirvittävän armottomia analysoidessaan politiikassa olevien naisten tekemisiä, sanomisia ja käyttäytymisiä.

- Valtaosa siitä energiasta tuntuu joskus tulevan sellaisesta, että nainen poliitikkona joutuu kantamaan harteillaan koko naiseuden taakan.

- Ja kyllä silloin on aika monta kertaa juuri kanssasiskot arvostelemassa ja kritisoimassa, Lähde tietää.

Hyväksi kielenkäyttäjäksi politiikassa Lähde nimeää europarlamentaarikko Timo Soinin.

- Timo on selkeästi taitavin siinä, että hän käyttää perinteisten puolueiden kielen jäykkyyttä hyväkseen. Hän selvästikin nautiskellen etsii sieltä kohtia, johon iskeä. Ei tätä Soinin menestystä voi pelkällä kielenkäytöllä selittää, mutta kyllä hän on tehnyt perussuomalaisista helposti lähetysttävän puolueen ja myös puolueen, johon ihmiset uskaltavat mennä mukaan, Lähde ylistää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.