Mainos

Kirja Muhammedin rakkauselämästä julkaistaan sittenkin

Serbialainen kustantaja on päättänyt julkaista kiistanalaisen kirjan, joka käsittelee muslimien profeetta Muhammedin rakkauselämää. Kirja vedettiin markkinoilta elokuussa. Asiasta kertoi uutistoimisto Tanjug.

BeoBooks kirjakauppojen päävastaava Aleksandar Jasic sanoo, että amerikkalaisen debyyttikirjailija Sherry Jonesin The Jewel of Medina -kirja kertoo profeetta Muhammedin lempivaimosta nimeltä Aisha. Kirja julkaistaan tänään.

The Jewel of Medina julkaistiin ensimmäiseksi Serbiassa tuhannen kappaleen painoksena, mutta BeoBooks veti painokset markkinoilta elokuun puolivälissä islamilaisten johtajien painostuksen vuoksi.

Yksi Serbian islamilaisista johtajista, Mufti Muamer Zukorlic, on verrannut kirjaa väkivaltaisia protesteja vuonna 2005 aiheuttaneeseen tanskalaiseen sarjakuvaan. Hänen mukaansa kirja on "loukkaus kaikkia maailman muslimeja kohtaan".

The Jewel of Medina seuraa Aishan elämää tämän kihlautumisesta Muhammedin kanssa kuusivuotiaana aina hänen kuolemaansa saakka.

Kustantaja Random House peruutti kirjan julkaisun Yhdysvalloissa viime kuussa siinä pelossa, että kirja loukkaisi maan muslimiyhteisöjä ja aiheuttaisi väkivaltaa.

Iso-Britannialainen kustantaja Gibson Square ilmoitti viime viikolla, että se julkaisee kirjan lokakuussa.

Suomessa harkitaan kirjan julkaisemista

Helsingin Sanomat kertoi pari viikkoa sitten, että kustannusosakeyhtiö Otava harkitsee Sherry Jonesin romaanin julkaisemista. Kustannuspäällikkö Antti Kasper kertoi lehden haastattelussa, että kirjaa on tarjottu Otavalle, mutta asiassa ei ole tehty ratkaisua.

Jonesin romaania ei ilmeisesti ole tarjottu muille suomalaisille kustantamoille.

(MTV3-AFP)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.